Quiltnieuws 150

Hij komt, hij komt

Buiten is het nat en koud, een nieuwe lockdown ligt in het verschiet maar gelukkig valt binnenkort ons verenigingsblad Quiltnieuws weer op de mat. Het 150e nummer dus een beetje anders dan anders. Op de voorkant acht kleine quiltjes gemaakt door de redactie. Die kunnen ook als blokken gemaakt worden. Een blok van jezelf erbij en je hebt een sampler met negen verschillende blokken. Als kleuren kozen we blauw en wit voor de coverquiltjes maar we maakten ze voor onszelf ook in andere kleuren. Wie weet inspireert het je en natuurlijk zien we dan graag de foto’s via redactie@quiltersgilde.nl

Wat vind je in Quiltnieuws 150?

Een greep uit de gevarieerde inhoud met voor elk wat wils. Voor degenen die graag kleine werkjes maken is er het Tussendoortje, een kerstsok van panelstof en ideeën om je stofresten te verwerken tot kerstkaarten. Ben je nieuwsgierig naar nieuwe technieken dan zullen de artikelen over het verwerken van papier en textiel je aanspreken. Beginners kunnen aan de slag met een leuke ruitjesquilt en zelfs je flanellen pyjama’s zijn niet veilig in dit nummer. Marian Meijerink is de hoofdpersoon in het portret en quiltgroep’t Achterdeurke geeft een inkijkje in hun wel en wee.

Natuurlijk is onze fotograaf Harry Roelands weer op pad geweest met zijn lieftallige assistente Yvon om de mooiste foto’s te maken tijdens de tentoonstelling van miniatuurquilts in Rijswijk afgelopen oktober. De prachtige fotoreportage vind je uiteraard in dit nummer. In deel vier worden de resultaten van de moderne mysterie onthuld en er wordt een beetje vals gespeeld bij het appliqueren van melon patches.

Op een beurs zag ik een paar jaar geleden een aantal heel bijzondere kerstsokken. Dus spreekt die in Quiltnieuws je niet aan dan is dit wellicht een inspiratie.

De volgende Quiltnieuws

Hoewel bij de leden Quiltnieuws 150 nog op de mat moet vallen, is de redactie alweer bezig met de voorbereidingen van het maartnummer. Voor 2022 willen we graag aandacht besteden aan quilts van jelly rolls, quilts met 2 kleuren, wollen quilts en quilts voor en met kinderen. Dus heb je daar iets voor gemaakt of bedacht, laat het ons weten en wie weet staat jouw bijdrage in een van de volgende nummers. Afgelopen weekend heeft de redactie via zoom vergaderd in de hoop dat we elkaar volgend jaar weer ‘in levende lijve’ kunnen ontmoeten. Dat is toch een stuk prettiger.

Ook schrijven voor Quiltnieuws?

We zijn op zoek naar uitbreiding van de redactie. Ben jij de persoon die het leuk vindt om viermaal per jaar een bijdrage te leveren? Kijk dan eens bij de vacatures op de website of neem contact op via redactie@quiltersgilde.nl We vertellen er graag meer over. Voor nu, veel leesplezier, een goede jaarwisseling en dank aan eenieder die het afgelopen jaar heeft bijgedragen aan Quiltnieuws.

Inge van Koningsveld

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *