Quiltnieuws 155

Maart 2023

Een nieuwe uitgave van Quiltnieuws ligt bijna weer op je mat; wat staat er allemaal in? De redactie heeft weer geprobeerd om voor iedereen iets interessants te schrijven en ik hoop dat dat goed gelukt is!

Een prachtige detail op de voorplaat, waarvan, zoals altijd de quilt op de achterzijde te zien is. Gemaakt door Ada Geurts: met een zeer modern thema.

Verder een portret van Mieke Hendriksen die vele van haar quilts en een aantal borduurwerken laat zien.

 

 

Deel 1 van een serie over quilts voor de kinderkamer. Er zijn zoveel foto’s van quilts ingestuurd dat we er een deel 2 aan gaan wijden in het volgende nummer. Misschien doe je nog ideeën op?

 

 

Of misschien laat je je inspireren door Prikbord, een item dat we meestal zonder veel moeite kunnen vullen, omdat veel leden en foto van een door hen gemaakte quilt insturen naar de redactie.

Een met de hand te maken tafelkleedje, tenzij jij bedenkt hoe jij het op de machine kun doen. En veel tips over de nieuwe boeken die je kunt lenen in de bibliotheek. Lees goed de nieuwe uitleenvoorwaarden door, want je wordt verzocht 2 boeken per keer aan te vragen. Dit mag je 5 maal per jaar kosteloos doen.

Het wordt straks weer Pasen en dan is het haasje van Gerda de Jong vast erg populair en zullen de paaseieren verzameld worden in het Hoazepuutje, denk ik.

 

Een nieuwe, traditionele mysterie bedacht en uitgevoerd door Gemma Versluys, die altijd in inches werkt en niet in centimeter. Eén inch is 2,54 cm en dus kun je, als je dat wilt, alle maten omrekenen.

De schijnwerper staat op Cherilyn Martin, die velen in januari verder heeft geholpen op het pad van borduren, zonder daarbij direct aan kruissteekjes te hoeven denken. Ze zal ook een dag naar de Algemene Tentoonstelling komen in september waar je met haar in gesprek kunt gaan. Je komt toch ook?

 

Cherilyn Martin

Ook krijg je van de redactie een handreiking om een quilterstestament te maken. Eigenlijk gaat het meer over DOEN in plaats van MAKEN. Dat begrijp je wel als je het artikel leest.

Hoe maak je een tunnel, of een leuk doosje? Hoe is het hen vergaan die meededen aan de Moderne Round Robin? Een schaduwquilt maken, ‘signiature’ quilts bekijken, werken met soluvlies; het wordt allemaal uitgelegd. En gelukkig heeft ook Lia Meiborg weer een bijdrage geleverd!

 

Ook krijg je van de redactie een handreiking om een quilterstestament te maken. Eigenlijk gaat het meer over DOEN in plaats van MAKEN. Dat begrijp je wel als je het artikel leest.

De regiodagen van het voorjaar staan allemaal vermeld, waar je je voor kunt opgeven. Ook zijn er nog een aantal vacatures binnen het Quiltersgilde; wil je daar ook even goed naar kijken (en over nadenken)? En dan hebben we het nog niet eens over wasco op een quilt. Wat op een quilt? Wasco, inderdaad.

 

 

Je ziet, er is weer genoeg te beleven. Veel lees- en quiltplezier!

Marjolein den Oudsten

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *