Quiltnieuws 147

Ook zo nieuwsgierig naar Quiltnieuws?

Vanaf vandaag, vrijdag 26 februari, kan hij weer op de mat vallen. De nieuwe Quiltnieuws, nummer 147. Boordevol leuke artikelen, patronen en technieken en nieuws over de vereniging.

Normaliter zoeken we op de Algemene Tentoonstelling een aantal quilts uit die in aanmerking kunnen komen voor de cover van Quiltnieuws. Het moge duidelijk zijn dat we daar op enig moment wel doorheen waren. Gelukkig sturen leden regelmatig foto’s van hun werk naar redactie@quiltersgilde.nl.

Zo ook Jan van Roest die zijn quilt net af had toen het bericht doorkwam dat de tentoonstelling in Nijkerk afgelast werd vanwege corona.  Zijn quilt siert nu de cover van Quiltnieuws 147 met vrolijke vlinders.

 

 

Wat vind je in Quiltnieuws 147?

Het is de redactie weer gelukt een gevarieerd nummer samen te stellen. Bij de vaste rubrieken is Esther de Visser te gast voor Het portret. Geschreven door Gemma Versluys die ook aan de slag ging met Dresden Plate. Natuurlijk een patroon en uitleg van de werkwijze, maar ook een inkijkje in de hulpmiddelen. Er zijn vele verschillende linialen op de markt voor dit patroon.

Gerda de Jong had een vooruitziende blik door een quiltje te ontwerpen dat je mee kan nemen tijdens een fiets- of wandeltochtje. Maak ze en je kan overal zitten zonder er een natte of vieze broek aan over te houden. Paulien Slutter legt uit hoe je een confettiquiltje maakt en schreef deel 2 van glas in lood technieken. Marlies van Huijgevoort verdiepte zich in een schijnbaar ingewikkeld patroon van in elkaar grijpende sterren naar aanleiding van een quilt van Els Houweling en Johanna Scholte. Echt iets voor gevorderden!

Voor de nieuwe mysterie tekende Marjolein den Oudsten, die samen met haar quiltgroep een moderne mysterie ontwierp. Yvon Roelands deed de aftrap van een nieuwe rubriek: favoriet van de redactie en Harry Roelands voorzag Quiltnieuws weer van vele prachtige foto’s.

 

 

Nog veel meer leesplezier

Zoals onze leden van ons gewend zijn is er nog veel meer te lezen in ons verenigingsblad. De bibliotheek heeft weer een aantal nieuwe boeken aangeschaft die de moeite waard zijn.

Naar aanleiding van haar deelname aan de uitdaging van Wendy Voster laat Petra Brueren ons weten waarom zij het leuk vindt om mee te doen aan een uitdaging. Lia Meiborg neemt ons mee op haar verrassingstocht naar weer een nieuw werkstuk. Herma de Ruiter vertelt over het succes van haar Going round in circles.

Ook lezenswaardig is de informatie over het besloten deel van de website dat alleen toegankelijk is voor leden. Al met al komen we de komende weken wel weer door. Het Textielfestival in Leiden gaat helaas nog niet door, maar we kunnen wel weer naar de kapper en op afspraak naar onze favoriete quiltwinkels. Heerlijk weer zelf stoffen uitzoeken voor een volgend project.

Hopelijk vindt ieder weer het nodige van haar of zijn gading in Quiltnieuws 147 en onthoud, we moeten het doen met elkaar. Blijf dus vooral je ideeën, foto’s en verhalen mailen naar redactie@quiltersgilde.nl

Met creatieve groet namens de voltallige redactie.

Inge van Koningsveld

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *