Even voorstellen

Hoe het begon

Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat ik meeging met Else Brandt naar een algemene ledenvergadering van het Quiltersgilde. Hoewel ik al lid was sinds eind jaren tachtig was dat er nog nooit van gekomen. Te druk met werk en gezin. De vrije uurtjes waren voor mijn lapjes en de tuin. Maar zoals dat gaat, kinderen worden groot, werk werd minder belangrijk en er ontstond tijd voor een andere invulling van mijn dagen. Tijdens die, voor mij eerste, ledenvergadering werd een oproep gedaan voor iemand die de jaarlijkse Algemene Tentoonstelling wilde gaan organiseren. Ik twijfelde, zou dat iets voor mij zijn? “Vooruit, meld je aan” zei Else, “dat is echt iets voor jou”. Ik werd na een goed gesprek ‘aangenomen’ en in 2012 ging ik in de leer bij Stien Flipse en Wilma Tackenkamp om het jaar daarop hun taak over te nemen. Samen met Gerrie Schoonebeek organiseerden we in 2013 onze eerste ‘eigen’ tentoonstelling; een jubileum want het Quiltersgilde bestond 30 jaar. Na een aantal tentoonstellingen heb ik het stokje overgedragen aan Gertie van Oene omdat ik werd gevraagd voor het hoofdredacteurschap van Quiltnieuws.

In het bestuur

Het was al lange tijd de wens van het bestuur om de hoofdredacteur binnen haar geledingen op te nemen. De wisseling van de wacht was daarvoor een mooie aanleiding en zo trad ik in 2017 toe tot het bestuur en leerde over het vele werk dat daar wordt verzet. Het bestuur werd geleid door mijn naamgenote Inge Schoonderwoerd die dit jaar aftrad na zich ruim 13 jaar te hebben ingespannen, eerst als secretaris en al snel als voorzitter van het Quiltersgilde. Er is veel veranderd in die jaren, de digitalisering heeft zich voortgezet en is mede door corona in een versnelling terecht gekomen. Maar we zijn er nog niet. Er liggen nog veel uitdagingen voor ons. Behoud van het ledenaantal, voldoende vrijwilligers voor alle activiteiten en blijven investeren in activiteiten die quilters aanspreken zodat we een inspirerende community kunnen opbouwen die ook jonge mensen aanspreekt. En tussendoor heel af en toe een paar uurtjes tijd voor eigen werk.

 

Afscheid en een nieuw begin

Na een behoorlijk aantal jaren verantwoordelijk te zijn geweest voor Quiltnieuws ligt er nu een nieuwe taak op me te wachten. De collega’s van de redactie hebben me verrast met een fijne afscheidslunch en een prachtige quilt. Samen met de medebestuursleden gaan we allereerst aan de slag om een mooi jubileumjaar voor te bereiden. Een vereniging maak je met en voor elkaar. Als leden laten horen wat ze willen, zich er mede voor inzetten dat dingen van de grond komen en betrokkenheid voelen bij de activiteiten, dan weet ik zeker dat het Quiltersgilde een mooie toekomst tegemoet gaat. Aan onze inzet zal het niet liggen, te beginnen met het organiseren van een fantastisch 40-jarig jubileum in 2023.

 

 

3 antwoorden
  1. Ans Kouwe-Ickenroth zegt:

    Als het aan de naam ligt, dan blijft het goed gaan! Heel veel succes en ook veel voldoening in je nieuwe functie Inge!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *