DIP

Ook ik weet nu wat het is om in een DIP te zitten. Wat een frustratie levert dat op.

Ach, zei mijn liefdevolle omgeving, je hebt Netflix en Videoland en YouTube. Nou dat laatste is best leuk om daar eens op te kijken naar hoe creatievelingen wereldwijd hun kunsten vertonen. Na ruim 5 maanden in een rolstoel en/of krukken wordt je daar toch kriegel van.

Limburg

Ondertussen voltrekt zich een ramp in Limburg, wat verschrikkelijk is dit voor de mensen die daar getroffen worden. Er was een moment in een verslag dat raakte me en ik denk wie het gezien hebben ook. De quiltster die een quilt liet zien die ze kon redden maar daar vertwijfeld bij stond. Ik heb naar mijn stapel quilts zitten kijken en bedacht hoeveel liefde en werk daarin zit en wat verschrikkelijk als ik mijn passie zo door die ramp zie verdwijnen. En dan het vervolg; hoe is het met al die lappen die door die modderstroom  in de was moeten en kunnen ze nog wat redden? Hoe is het met de naaimachines?, etc. etc.

Prachtig die actie om blokken voor Limburg te maken, misschien bij elk blok een lapje erbij doen? Ik weet het niet. Limburgse Quilters, laat weten hoe jullie verder gaan.

Draadjes

Wat had je altijd willen weten? Nou duidelijke filmpjes over het sneeuwverven, of hoe kan je leuke schaaltjes maken met draad en wateroplosbaar vlies, diverse filmpjes over mixed media of wat je kunt met organza. Maar om nou een hele dag naar dat scherm te zitten kijken trok me ook niet. Ik had ooit van die kleine borduurringetjes op de kop getikt en wat doe je daar dan mee? Nou mijn bak met draadjes legen en met wateroplosbaar vlies lekker op volle snelheid doorstikken,

Leuk, ze hangen nu op mijn kamer 100.

Sport

Maar daar kwam de sport, eerst het voetballen waar ik niet vrolijker van werd, maar ja de rest van Nederland ook niet. Toen de Toer de France prachtige mannen met mooie kuiten die berg op en berg af gingen en ik als thuisblijver de prachtige streken en steden voor bij zag komen, Frankrijk is vanuit de lucht heel mooi. Maar daar waren de Olympische Spelen, nee ik heb geen wekker gezet, maar wat een energie straalde af van het scherm en dan krijg je idolen, hard lopende en fietsende sporters, dank jullie wel, ik heb aan de buis gekluisterd gekeken en genoten van al dat sport gebeuren.

Half/ half

Maar nog steeds in een DIP. Het maken van de half/half had ik, voordat ik ging DIPPEN, al klaar en hoefde alleen maar opgestuurd te worden. Resultaat daarvan was spannend en leuk om te doen. Nu alleen de internationale ik naar Peggy in Engeland en van Nicole uit Frankrijk mijn halve quilt.

 

Doel

En toen zag ik het! Wat is je doel vandaag? Nou, 10 meter lopen naar het tuinhek. En daar was De-Stoffige-Dagboek bijdrage een feit. Draadjes en voor het hekje bruine wasco. Ben ik nu over mijn DIP heen? Waarschijnlijk wel want zittend voor mijn kast met lappen eigen geverfde en commerciële ben ik toch wat gaan zitten puzzelen.

Kleurige lijnen

Wat heb ik nog niet gedaan, een paar dagen later kreeg ik van een lieve vriendin het boek Strips “n Curves van Louisa.L.Smit. Wel eens die gestreepte ballen gezien  in een quiltblad maar daar nooit aan gedacht. Wat een kans om daar mijn energie in te steken.  Toen viel het kwartje, gebruik nou eens wat er in je kast ligt. Kleuren bij elkaar gezocht en mijn lief gevraagd om de repen te snijden want dat lukte mij zittend niet zo goed. En dan gas geven en de repen aan elkaar maken en dat wordt dan een strata? Een lap met kleurige lijnen.

 

 

Of mijn inspanning succes heeft? Geen idee. Of het een gordijn wordt? Geen idee. Wel ben ik tenminste weer bezig met wat anders dan in een DIP te blijven hangen.

https://de-stoffige-dagboeken.blogspot.com/

https://miadevos-weber.blogspot.com/

groetjes Mia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *