Quebbel: Mijn voorbereiding voor een vakantie.

Quilten doe je niet alleen maar thuis, op je Bee of tijdens een workshop. Ook in de vakantie kan ik niet zonder een handwerkje. Een goede voorbereiding is dan ook belangrijk.

Quebbel maakt een lijstje als voorbereiding


En dan is het altijd de vraag;

  • Welk werkje gaat ermee?
  • In welke tas, koffer of etui gaat alles?
  • Een speciaal werkje of neem ik mee wat er ligt?
  • Op de hand of gaat toch die naaimachine mee?


Door de jaren heen heb ik al vele handwerkjes gemaakt tijdens de rit naar het zonnige zuiden. Maar ook op vele campings heeft men mij kunnen bekijken met een quiltwerkje in de hand.

Borduren is een heerlijk vakantie-werkje.

Borduren is een heerlijk vakantie-werkje.

 

Tijdens een lange vakantie van enkele weken gaat echt de naaimachine mee. In een handige grote hobby-koffer zit alles in. Van naaimachine tot snij-mat. Van liniaal tot stofjes.

Grote hobby-koffer waar veel werkjes in kunnen.

Grote hobby-koffer waar veel werkjes in kunnen.

Maar is de reis van korte duur, een paar dagen of een kort weekje, dan gaat er een kleine box mee. Alles compact in een tas bij elkaar. Soms maak ik in de loop van het jaar pakketjes klaar met alle stofjes al gesneden en in plastic zakjes, per blok of onderdeel. Het is dan een verassing wat ik ga maken. Hexagon, paper-piecing of flying geese. Ik vind zoveel technieken leuk om te doen.

Compact en alles bij de hand

Compact en alles bij de hand

Zelfs tijdens het rijden (mijn echtgenoot is ook mijn chauffeur) heb ik een werkje naast me staan. Een klein mini-werkje van restanten stofjes. Een mooi kistje met vrolijke kleurtjes bovenop. Dit kistje heeft al heel wat van Europa gezien. Maar ook tijdens een treinreis of in de wachtkamer van welke arts dan ook, komt dit te voorschijn.

Mijn vaste quilt-kist.

Mijn vaste quilt-kist.

Zoals velen, ben ik ook van het andere handwerk. Als er maar een naald aan te pas komt! Patchnaald, Quiltnaald, Breinaald, Borduurnaald, Haaknaald, noem maar op. En een kleine haakwerkje is dan een van mijn favorieten.

Mijn haakemmer!

Mijn haakemmer!

Alles bij elkaar in een Quebbel-Emmer. Katoen, haaknaald, schaartje en een toerenteller om de stand bij te houden.

Ge-Quebbel in de emmer!

Ge-Quebbel in de emmer!

O ja, ik was bezig met het maken van een vakantie “wat-neem-ik-mee” lijst.

  • adressen van quiltwinkels in de buurt of onderweg.
  • leesboeken, en die vak-tijdschriften die nog moeten worden doorgenomen.
  • en niet te vergeten, kleding en zo meer.

 

Quebbel houdt ook van lezen.

Mijn kleinkinderen noemen mij een echte boekenwurm. Er gaat geen dag voorbij of ik heb een leesboek of tijdschrift gezien. Mijn e-reader heb ik dan ook altijd bij mij. Maar tijdens een quilt-werkje luister ik graag naar een spannend luisterboek.

Leesvoer voor elk moment.

Leesvoer voor elk moment.


Met dat prachtige weer van de afgelopen dagen heb ik al heel veel kleine micro-vakantie dagen bij elkaar gesprokkeld. Een grote, lange vakantie zit er dit jaar niet in. Maar ik geniet zeker van al die kleine momenten.

Ik wens iedereen een fijne vakantie toe. En ik weet ook dat er velen nu bezig zijn met een vakantie of de vakantie al achter de rug hebben.

Groet van Quebbel, Maria Teeuwe-Holtslag.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *