40 Jaar Quiltersgilde Een feestje waard

Cadeautje

Afgelopen week viel bij mij ook een cadeautje in de brievenbus. Ik ging hierdoor terug in de tijd…..

Waarom wilde ik in 1989( ±) zo graag lid worden van deze vereniging, wat sprak mij zo aan…..

Tot dan maakte ik kleding, verstelde kinderkleding, maakte mijn gordijnen etc. etc.

Het begin

Na een cursus dozen beplakken met stof (ook een leuke hobby hoor) was er een winkel in Emmeloord, in een kelder in het centrum waar ze veel stoffen verkochten. De eigenaressen waren Martha de Vos- Huneman en haar zus Lucy, en ik keek daar mijn ogen uit. Patchwork- Quilten ik had me er nog nooit in verdiept er ging een wereld voor mij open. Basiscursus, Dear-Jane, Kleurenleer, Esscher er kwam zoveel nieuws voorbij, het was een openbaring. Als iemand aan mij vraagt jij bent toch van het Modern Quilten dan antwoord ik met ja, zeker!!!!

 

Maar ik ben ook van de Art-Quilts (Ineke Berlyn, Wil Fritsma, Anco Brouwer, Marijke Snijder en Hetty Prins)

 

Veel geleerd

Eigentijdse quilts of traditioneel, machine borduurwerk in een quilt gebruiken etc. Ik heb zoveel geleerd van zoveel leraressen, op workshops en in werkgroepen. In het Quiltersgilde kunnen we zoveel kanten op, proberen we alle mogelijkheden aan te bieden, door heel veel werkgroepen die ook weer hun NowHow ergens vandaan halen, er is heel veel kennis voorhanden binnen ons Quiltersgilde.

Maar toch voor mij is het quilten nog zoveel meer

Als er een verdrietige periode in een mensenleven is, ofwel zeer veel stress door werkomstandigheden, kortom een dipje in mij levenspad…..Dan heeft het quilten mij doordat ik dan maar weer eens begon aan een nieuwe uitdaging (lees een nieuwe techniek of workshop o.i.d.) me er al deze jaren zeker doorheen getrokken. Met patchwork moet je er toch op letten dat de verschillende patroondelen in elkaar passen. Met het doorquilten moet je toch rustig ervoor gaan zitten om alle lijnen te quilten en niet af te raffelen. Dit is ook waarom ik graag vrijwilliger van onze vereniging ben.

Sinds 2012 ben ik samen met Greetje Hein regiovertegenwoordiger van Flevoland, sinds 2029 ben ik ook coördinator van deze regiovertegenwoordigers in het land, samen met Marjolein van der Eijk.

Tja zo zijn er nog wel een paar taken te noemen, maar geld dit niet voor heel veel vrijwilligers van onze vereniging?

Voor mezelf ben ik er trots op dat ik deel kan uitmaken van het Quiltersgilde, mijn uitdaging zie ik nu om mensen vooral te blijven betrekken binnen onze verschillende stromingen, groepen voor jong en oud, enthousiasmeren voor een enorme leuke hobby, welke richting  het  ook uit zal gaan.

40 Jaar Quiltersgilde Een Feest waard!

Bestuur ik, wil jullie bedanken voor het aansturen van onze vereniging en wens jullie nog vele jaren verenigingsplezier.

Marijke Nieuwenhuijsen

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *