Een nieuwe activiteit om onze quilters te informeren. Zeker nu we geen fysieke activiteiten kunnen organiseren. Geen regiodagen, geen Meet&Greets, geen Algemene Tentoonstelling, geen bezoek aan beurzen. Juist deze week werd bekend dat ook in de Elzas Saint Marie aux Mines is afgelast.

Iedere week geven  we een tip voor een link naar een webinar, iets om te bekijken of te beluisteren, iets waar we wijzer van kunnen worden. Het leuke is dat het ons verbindt met de rest van de wereld. Sommige van deze webinars zijn in het Engels.
Als er beelden te zien zijn, maken deze duidelijk wat de bedoeling is. Als er tekst te zien is, kun je deze laten vertalen in het Nederlands.

Klik steeds op de helblauwe tekst, daar is de link.

De kunst van Kant – Textielmuseum


Voor museum-bezoekers ; De kunst van kant. Het gaat hier om meerdere korte videofilmpjes, per ontwerper laat men zien hoe kant verwerkt is.

https://www.textielmuseum.nl/tentoonstellingen/luistertour-the-art-of-lace/

Modern Quilt

Voor de Modern Quilters een link naar de moderne Quilt Gallery met veel inspiratie .

SAQA – Studio Art Quilt Associates

Voor de Artquilters een video-opname van SAQA; Textile Talks van 4 deelnemers aan de tentoonstelling 3D-expression.

Marijke van Welzen, Marjolien van der Eijk en Els van Baarle (volgende week) exposeren in deze tentoonstelling. Het Quiltersgilde heeft hier blogberichten over geschreven.tot volgende week donderdag.

We weten niet of het iedere week lukt. Maar als je leuke tips hebt, laat het ons even weten … webmaster@quiltersgilde.nl