Passie voor Afrikaanse stoffen online op Facebook

Er is deze dagen een online show op Facebook over de passie voor Afrikaanse stoffen! Verschillende textiel kunstenaars en quilters uit West-Afrika en Amerika en Nederland (!) vertellen hoe ze ieder op hun eigen manier met deze stoffen werken. Deze online bijeenkomst, verspreid over 4 dagen, vindt plaats in de Facebook groep van Quilt African Fabrics. Afgelopen woensdag is het begonnen en het duurt nog tot en met morgen, zaterdag.

 

Aanmelden via de website

Om dit event bij te kunnen wonen kun je je gratis aanmelden bij de website van Quilt Africa Fabrics (‘count me in‘) of direct bij de Facebook groep Quilt Africa Fabrics Online Show . Daarna kun je de sessies live volgen. Elke avond komen 3 verschillende kunstenaars aan het woord. Mocht je het niet live kunnen bijwonen of wil je de sessies van de afgelopen dagen terug kijken, dan kan dat in deze Facebook groep tot en met 18 juni. Persoonlijk ben ik erg benieuwd naar de interviews met Hollis Chatelaine en Sandra Johnson, maar dat komt doordat ik al een beetje bekend ben met hun werk. Er wordt ook een filmpje vertoond over Bisa Butler, dat kun je HIER bekijken.

Zaterdag ben ik aan de beurt

Zaterdag om 21.00 uur mag ik iets vertellen over mijn passie voor Afrikaanse stoffen. Op de poster staat 1PM – 4PM EST maar deze tijden zijn met een uur opgeschoven naar 2PM – 5PM EST. Speciaal voor dit event heb ik een video gemaakt. Hierin laat ik in een sneltreinvaart zien hoe ik een doosje maak en bekleed met een vrolijke print. Na het filmpje volgt er een gesprek met Miriam, de eigenaresse van Quilt Africa Fabric.

 

Meld je snel aan want het kan even duren voordat je de link krijgt toegestuurd. Waarschijnlijk krijg je hierna nog e-mailtjes met reclame om stof te kopen bij deze website. Als je daar geen zin meer in hebt kun je je er natuurlijk altijd weer voor afmelden!

Nu maar hopen dat het gesprek met Miriam Galadima-Benson deze zaterdag goed zal gaan! Best wel spannend! Mocht je zelf aan de slag willen gaan met het maken van doosjes dan kun je op mijn YouTube kanaal diverse instructiefilmpjes vinden.

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *