Meet&Greet Modern quilten op 13 mei 2023

De docenten stellen zich voor

We hebben weer een Meet&Greet Modern georganiseerd; op zaterdag 13 mei a.s. in zalencentrum De Schakel in Nijkerk.

De twee docenten zijn Emmely Treffers, op Instagram beter bekend als ‘infectiousstitches’ en Cindy Vissering, die onder haar eigen naam op Instagram staat. Kijk gerust wat ze zoal gepost hebben op Instagram, mocht je ze beiden of één van beiden, niet kennen.

Hieronder stellen de docenten zichzelf voor. Inschrijven kan HIER (zolang er plaats is).

Emmely Treffers

Ik ben Emmely Treffers, 37 jaar, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en bijna 4. Op Instagram kan je me vinden als @infectiousstitches en ik blog op www.infectiousstitches.com.

Een naaicursus

Als kind naaide ik al regelmatig met de hand, maar dat ging zo langzaam dat ik eigenlijk nooit iets groots maakte. In 2009 heb ik een naaicursus gevolgd om met de naaimachine kleding en tassen te kunnen maken. Een aantal jaar heb ik dat enthousiast gedaan en eind 2011 kwam ik steeds meer quiltblogs tegen.

Leren quilten

Ik kende quilten eigenlijk helemaal niet, maar dit leek me toch ook interessant om een keer te proberen. Toen ben ik er meer over gaan leren door boeken te lezen en veel YouTube video’s met tutorials te bekijken. Om echt te kunnen beginnen, heb ik wat benodigdheden zoals een snijmat, rolmes, linealen en pakketjes scraps gekocht om een scrapquilt te kunnen maken van half square triangles. Die bestond uit 9 blokken waarvan ik de half square triangles steeds op een andere manier had geplaatst om met verschil in kleurwaarden patronen te vormen die gedeeltelijk ook in elkaar doorliepen. Dit was ontzettend leuk om te doen, dus na die eerste quilt volgden er meer. De jaren erna maakte ik met enige regelmaat een quilt, vaak als kraamcadeau. In de jaren dat mijn kinderen heel jong waren, had ik er weinig tijd en energie voor. Maar tegenwoordig ben ik eigenlijk altijd wel met minstens een quilt bezig. Ik maak nu ook vaker ontwerpen voor mezelf of kleinere quilts om aan de muur te hangen.

 

Emmely Treffers

 

Patronen ontwerpen

Ik gebruik zelden een patroon van iemand anders. Voor mij is het leukste deel van quilten het bedenken van wat ik wil maken. Daar zo nodig een patroon voor ontwerpen en uitpuzzelen hoe ik dat dan het beste in elkaar kan zetten. Ik ben niet heel trouw aan een specifieke techniek, ik gebruik net zo lief improv, als FPP of EPP. Vaak begin ik met een idee van wat ik wil maken en daar zoek ik dan de handigste manier bij om het in elkaar te kunnen zetten. Mijn quiltstijl is, denk ik, voornamelijk modern te noemen. Ik probeer graag nieuwe dingen uit en als het een keer niet werkt dan is er altijd meer stof om het op een andere manier nog een keer te proberen. Sinds iets meer dan een jaar ontwerp ik ook patronen die door anderen gebruikt worden.

Ik heb heel veel zin om binnenkort mijn eerste workshop voor het Quiltersgilde te geven tijdens de Meet&Greet Modern waarin ik wat meer van mijn ontwerp- en maakprocessen kan delen.

 

 

Cindy Vissering

Quilten is mijn grootste passie. Bijna elk vrije tien minuten schiet ik even achter mijn naaimachine. Ik heb nooit eerder een bezigheid gehad waar ik zo in op kan gaan. Het leuke vind ik dat je nooit uitgeleerd bent, er is altijd wel weer een andere techniek, een uitdaging of nieuwe ideeën om te verwerken en te maken.

 

Cindy Vissering


Leren quilten

Ik heb quilten pas echt ontdekt zo’n 3,5 jaar geleden, met een mystery sewalong waarbij verschillende technieken werden uitgelegd. Dat was een goede start, want ik had wel eerder quilts bewonderd. Maar voordat je er zelf aan begint: waar start je dan? Ik begon twee maanden later dan de rest, maar ik had in mijn enthousiasme de anderen al gauw ingehaald. Toen ben ik maar stof met mijn bonus dochter gaan halen voor een tweede quilt voor haar.

Patronen ontwerpen

Opgeleid als architect, zit het ontwerpen echt in mijn systeem. Het duurde niet lang of ik begon met aanpassingen te maken en ook eigen blokken te bedenken. In de basis schaar ik mijzelf bij de moderne quilters, maar ik maak ook graag uitstapjes naar het artquilten. De ontdekkingen in artquilt technieken, daar ben ik nog maar net aan begonnen…

Nieuwe (ontwerp)technieken en soms ingewikkelde patronen hebben mijn interesse – om het dan vervolgens zo eenvoudig mogelijk weer te kunnen geven. Dat maakte dat ik geïnteresseerd raakte in tesselation (in elkaar grijpende figuren). De basis techniek is eenvoudig, als je het principe kent. Vervolgens kun je er intuïtief of met meer achtergrond van de mogelijkheden van symmetrie mee aan de slag gaan. In de workshop tijdens de Meet&Greet Modern op 15 mei gaan we beiden verkennen; uiteindelijk is er voor elk wat wils om mee aan de slag te gaan. Want we gaan vooral lekker zelf bezig met het maken van tesselations.

Kennis delen

Kennis delen is de rode draad in de verschillende banen die ik heb gehad en nog heb. Ik vind het dan ook super leuk om de nieuwe dingen die ik ontdek in het quilten ook weer te kunnen delen. Op dit moment ben ik aan het onderzoeken hoe ik meer met quilten bezig kan zijn door er voor een deel van mijn tijd verdiensten uit te kunnen halen. Welke focus ik daarin ga leggen, ben ik aan het ontdekken. Ik ga dit doen onder de naam Fish Ring Quilts. Je kunt mij volgen via @cindyvissering op Instagram. Ik hoop je te mogen ontmoeten op 15 mei!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *