Een sneeuw cadeautje voor een quilter

Zodra de KNMI sneeuw voorspelt raak ik enorm in de hurry. Op een holletje moet ik aan de slag met de voorbereidende activiteiten voor het sneeuwverven.

Experiment met jute touw

Dit keer wil ik experimenteren met jute touw. Dat betekent van het touw ,waarvan ik gelukkig nog genoeg heb liggen, hanteerbare strengen maken. De oude emmers en de bloempotten die er goed in kunnen staan opzoeken en ook nog even voor soda en zout op de fiets naar het dorp. De strengen week ik voor in een Soda Ash (soda en zout) oplossing en dan begint het turen op de buienradar, het wachten is op de sneeuw. De voorspelde 4 tot 6 cm sneeuw haalt het bij lange niet, maar rond de klok van 24.00 uur heb ik net voldoende sneeuw om aan de slag te gaan.

Na anderhalve dag doe ik  het touw in plastic zakken en verwarm ik het nog even op 50 graden in de oven. En dan begint het spoelen, spoelen, spoelen en nog veel meer spoelen.

Het resultaat, blauwe handen en heel blij. Het smakt naar heel veel meer mooi geverfd jute touw, dus hoop ik de komende tijd op hele dikke pakken sneeuw.  De les; beter op het weerbericht letten, zodat ik voldoende tijd heb voor de voorbereidingen en HANDSCHOENEN dragen. Hoewel ik nu al weet dat mijn goede voornemens als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Misschien vragen jullie je af wat ik met het jute touw ga doen? Afgelopen zomer heb ik in het Handwerkcafe Zwolle een cursus wild breien gevolgd bij Mathilde Jongbloed.  Het lijkt mij hartstikke leuk om met dit touw wild aan de slag te gaan.

En nog veel meer verven

In het kader van hergebruik sloop ik steeds meer filters en die moeten allemaal voordat ik er verder mee aan de gang ga geroest en geverfd worden.

Ook de zolder van ons huis moet er aan geloven. Met een likje verf en laminaat is dit een totale metamorfose.

Voorlopig dus nog voldoende te doen, maar ik mis wel heel erg mijn gezellige quilt contacten, jullie ook?

Hartelijke groet en tot de volgende keer,

Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.