Japanse puzzel

In mijn woonplaats Dronten ben ik al ruim 15 jaar lid van een Quiltbee. De dames in deze Quiltbee zijn trouwe leden, de meeste zijn al vanaf het begin lid van deze groep en we denken dat de groep in de jaren 90 is opgericht.

Alle disciplines

Onze groep bestaat uit 9 dames en we quilten op diverse manieren. Zo zijn er dames die Traditioneel quilten en met de hand doorquilten, een paar dames die Artquilten en dames die Eigentijds en Modern quilten. Bij deze laatste discipline behoor ik. Hoewel ik een klein werkje met de hand ook heerlijk vind om te doen. Het leuke van deze Quiltbee is dat je elkaar versterkt.

Nieuwe techniek

Onder leiding van Jeltje Kramer (regiovertegenwoordiger van Flevoland geweest) nemen we elk jaar een techniek of patroon ter hand. Jeltje bereidt alles voor. Vorige jaar hebben wij de Japanse Puzzel onderhanden genomen. Van Jeltje kregen we het malletje, stickertjes en de beschrijving.

 

Thuis gekomen meteen aan de slag gegaan. Wat een lastige puzzel. Het viel niet mee. Elk stukje stof een stickertje met nummer gegeven, maar ja, dan nog was het echt puzzelen geblazen.

 

Uiteindelijk had ik de top in elkaar genaaid. Op de naaimachine doorgequilt, bies erom heen. Klaar!!

 

Ergens heb ik toch een fout gemaakt want  mijn quiltje ziet er toch wel anders uit dan het voorbeeld van Jeltje.

 

De rode Japanse Puzzel is van Annie van Gaalen, ook zij vond het een moeilijk patroon.

 

Al met al is het toch een leuk quiltje geworden. Zeker leuk om dit patroon te hebben geprobeerd, maar voor mij blijft het daarbij.

Hartelijke quiltgroet,

Jannie de Breuk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *