Quiltersgilde 40 jarig jubileum

Jubileumjaar

Inmiddels is het jubileumjaar begonnen. Voor de Tentoonstellingscommissie betekent dat een spannend jaar. Wij beginnen het ook steeds drukker te krijgen, omdat de Algemene Tentoonstelling steeds meer vorm gaat krijgen.

Beeldmerk

Vorige week hebben we alle inzendingen voor de themaquilt naast elkaar gelegd om een selectie te maken welke quilts volgens ons in aanmerking zouden komen om als beeldmerk te fungeren. Wat een prachtige quilts zijn er al ingestuurd! Uit alle inzendingen bleven er vijf over die er volgens ons uitsprongen. Deze vijf aanmeldingen hebben wij voorgelegd aan het bestuur met de vraag om een definitieve keuze te maken.

Het beeldmerk is geworden de quilt ‘Singulariteit’, gemaakt door Margriet Kloppers.

Dus als we in het vervolg iets communiceren over de Algemene Tentoonstelling,  zie je daarbij dit beeldmerk.

 


Aanmelden van je quilt

Op 1 februari jl. hadden we 70 inzendingen en er komen er zeker nog heel wat bij.  Er zijn vast al veel leden die hebben besloten hun quilt aan te melden. De uiterste inzenddatum is 2 mei a.s., maar als je nu al weet dat je wilt meedoen en je quilt klaar is om gefotografeerd te worden is het heel fijn als we je aanmeldingsformulier nu al ontvangen. Dan kan Gerda deze inzending nu alvast verwerken en hoeft zij niet op het laatste moment tot diep in de nacht achter de computer te zitten.

Maken van een goede foto

Nog even een tip. De foto die je (digitaal) meestuurt moet minimaal 1 Mb zijn en voor een goede beoordeling is het belangrijk dat er een rustige achtergrond voor gebruikt wordt. Het mooiste resultaat krijg je als je de quilt hangend, recht van voren fotografeert. Snijd de foto niet zelf bij, dat doen wij.

Hoes en tunnel

Wij herhalen het nog  maar weer, dat het belangrijk is om een juiste tunnel achter de quilt te maken. Als je quilt wordt geselecteerd wil je natuurlijk ook dat deze mooi hangt op de tentoonstelling. Als de quilt  langer en breder is dan 1 meter adviseren wij om aan de achterkant van de quilt onderaan ook een tunnel te maken met een lat daarin. Klik hier voor het maken van een tunnel.

Het is ook belangrijk voor onze vrijwilligers die helpen met de opbouw om de quilt te verpakken in een passende hoes met een gladde binnenvoering. Dan glijdt de quilt makkelijk uit de hoes. Als de hoes te lang is kunnen de vrijwilligers er over vallen en dat willen we natuurlijk niet. Klik hier voor het maken van een hoes.

Gastexposities

Behalve de ‘gewone’ Thema- en algemene quilts kun je tijdens de tentoonstelling ook genieten van gastexposities:

  • Rianne Doller met ‘duurzame’ quilts
  • Presentaties van Moderne quiltgroepen
  • Round Robin challenge
  • Wedstrijd voor alle categorieën
  • Memory quilts, quilts van overleden leden
  • Medewerkers Quiltersgilde met ‘zelfportret’

Goed doel

Voor elke dag stellen wij een stand beschikbaar voor een goed doel. Het goede doel mag zich dan presenteren tijdens de tentoonstelling.

Oproep vrijwilligers

Wij zoeken vrijwilligers die willen meehelpen om de tentoonstelling toe een succes te maken.

Wil je informatie over waar hulp nodig is, stuur dan een mailtje naar ttcie@quiltersgilde.nl

Eventuele vragen beantwoorden wij uiteraard ook met plezier.

Namens de Tentoonstellingscommissie

Ineke Scheepbouwer

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *