Festival of Quilts Birmingham 2021

Festival of Quilts [FOQ] Birmingham 2021

Het jaarlijkse quiltfestival in Birmingham heeft dit jaar van 29 juli tot en met 2 augustus het spits afgebeten en is een van de eerste quiltevenementen in Europa in 2021! Hopelijk zullen er meerdere volgen! Hoewel het lang niet zo druk was als andere jaren zat de sfeer er toch goed in. Er was veel te zien en te horen. Zoals de Engelsen zeggen ‘It was buzzing’.

 

 

EQA

De European Quilt Association [EQA] komt traditiegetrouw ieder jaar naar het FOQ om samen van gedachten te wisselen en om te bepalen welke uitdaging voor leden kan resulteren in een mooie tentoonstelling. Dit jaar ging onze jaarvergadering niet door vanwege de Coronaperikelen en zullen we nog digitaal met elkaar in overleg gaan.

Tentoonstelling

Het was de bedoeling om in 2020 de tentoonstelling ‘Recycled Textiles’ te tonen. Besloten is hiervan een digitale expositie te maken die getoond werd tijdens het FOQ. De quilts [40 x 60 cm] waren te zien via een TV-scherm, in een digitale presentatie gegroepeerd per land.  Wij hebben het plan de Nederlandse inzendingen te tonen tijdens onze Tentoonstelling Miniatuurquilts in Rijswijk in oktober dit jaar.

 

Er waren prachtige quilts te bewonderen, in dit bericht laten we een aantal foto’s zien.

 

 

Janneke de Vries – Bodzinga won de tweede prijs in de categorie Pictorial Quilts.  Gefeliciteerd Janneke met deze geweldige presentatie. Helaas hebben we van haar quilt nog geen foto maar die komt ongetwijfeld in Quiltnieuws december te staan.

 

Claudia Pfeill die velen van ons kennen van haar Quilt Along via Faebook, won de prijs als beste voor longarm quilting.

 

De prijsuitreiking is hier live te bekijken.

Terugkijken

Op de website van het FOQ is een link geplaatst waar je nog tot 11 augustus lezingen en workshops kan volgen. Het heet ‘Beyond FOQ live 4 – 11 August 2021’.

Naar verwachting zal het festival volgend jaar in de tweede helft van de maand augustus plaats vinden. Zodra de definitieve data bekend zijn zullen wij deze publiceren op de website en in Quiltnieuws. Laten we duimen dat we dan weer deel uit kunnen maken van dit geweldige evenement.

Inge Schoonderwoerd

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *