Het Zoom-Bee Caleidoscoop Quilt virus

In een van mijn vorige blogposts vertelde ik al over een nieuw virus dat ik te pakken had: het Zoom-Bee Caleidoscoop Quilt virus! Tijdens de afgelopen lockdown heb ik on-line les gegeven aan verschillende groepjes quilters in binnen- en buitenland. Uit een van deze groepjes is een Zoom-Bee Quiltgroepje ontstaan. Al snel wilden we een gezamenlijk project maken en dat werd dus deze Zoom-Bee Quilt.

Alle stroken stof op een rijtje (foto Yolande Breijinck)

Inspiratie

Geïnspireerd door onder andere de Organized Chaos quilt van Sujata Shah hebben we het Caleidoscoop patroon van onder andere Marti Mitchell enigszins aangepast en met onderling uitgewisselde stroken stof zijn we aan de slag gegaan. Een van de stroken die onderling werd uitgewisseld was een hele speciale Vlisco stof met een print van Studio Job, helemaal rechts op de foto hierboven. Mien Boerekamp was zo genereus om deze lap met ons te delen. Al snel kreeg dit stukje stof de naam ‘Job‘.

Aan de slag

Een van onze leden woont op Tenerife, en het duurde even wat langer voordat zij ook alle stroken stof en de speciale Caleidoscoop liniaal had ontvangen. En toen konden we eindelijk aan de slag. We sneden de stroken terug tot 2 inch en naaiden steeds twee stroken aan elkaar. Deze stroken werden elk met de Kaleidoscope liniaal in 8 driehoekjes gesneden en deze driehoekjes werden aan elkaar gezet zodat een blok van 6½ inch ontstond.

Via WhatsApp hielden we elkaar op de hoogte, gaven elkaar advies en stimuleerden elkaar om aan dit project te werken.

Job staat centraal in onze Zoom-Bee Quilt!

De quiltjes vorderen gestaag maar we zijn nog niet allemaal even ver; nog niet iedereen heeft de blokken al aan elkaar zitten. Het is grappig om te merken dat we het allemaal moeilijk vonden om het mes in het Vlisco stofje ‘Job’ te zetten! Het is ook nog eens een uitdaging om met een beperkte hoeveelheid van een bepaalde stof te kunnen werken. Soms zou je willen dat de stof op een andere plek weer terugkomt maar daar heb je dan weer niet genoeg van… En de meeste zijn niet (meer) te koop, want het zijn vaak restanten van andere lappen (scraps).

Dit zijn de quilt-tops tot zover:

Bij de laatste 2 quilts is Job in het middelste blok verwerkt. Zoals je hierboven kunt zien komt Job in mijn versie ook nog terug in de buitenste rand.

De volgende stap is dubbelen en quilten. Hopelijk kunnen we binnenkort in het echt samenkomen en elkaars werk bewonderen.

 

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

6 antwoorden
 1. Hilde zegt:

  Hoi Hanneke,

  Dank voor je reactie,

  Ik ben van plan om deze leuke techniek in het najaar aan te bieden als workshop vanuit mijn nieuwe lesruimte in Doorwerth.

  Groetjes, Hilde

  Beantwoorden
   • Hilde zegt:

    Hoi Anneke,
    De workshop voor deze quilt wordt op een dag gegeven, waarbij enkele voorbereidingen van te voren thuis gedaan worden. Ik zal kijken of er ook via Zoom meegedaan kan worden.

    Groetjes, Hilde

    Beantwoorden
  • Hilde zegt:

   Hoi Mieke,
   Dank voor je complimenten!
   De inschrijflijst voor de workshop caleidoscoop quilt is een goed idee! Je kunt je aanmelden door een e-mail te sturen naar hildehoogwaerts@gmail.com
   Ik zal een e-mail/nieuwsbrief sturen zodra ik de ga geven, na de vakantie

   Groetjes, Hilde

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *