AFFO, en weer door…

Hij is af, hij is af, hij is af (en zo verder). Na lang doorwerken en volharden met het rasteren en draadjes wegwerken heb ik er weer een AFFO bij. De Little Sparrow (of Sunburst Garden, zoals de BOM heette via Quilt it & Dotty) van Susan Smith kan aan de muur.

AFFO

Little Sparrow

En een van de vlinders van dichtbij (klik op de foto’s om grotere versies te zien:

Vlinder in Little Sparrow - AFFO

Zat ik bij het vorige blogje (klik hier) nog op 57 uur, ik ben uiteindelijk uitgekomen op 80 uur quilten en nog wat uren draadjes opruimen. Die laatste heb ik niet meer gerekend. Ook de afwerking met op maat snijden, binding aanzetten en tunneltje maken heb ik zonder tijdschrijven gedaan. De AFFO quilt is ook al in de wasmachine geweest. Met die mooie witte ondergrond had ik het idee dat je al m’n inspanning er wel vanaf kon zien. Dus heb ik ‘m gelijk de machine in gekieperd. Het enige werkje dat nog rest is het label vastnaaien.

AFFO Label Little Sparrow

En nu?

Tja, en dan komt dat bekende moment na een lang en intensief traject dat je je aandacht weer moet focussen op andere projecten. Er ligt genoeg hoor, om aan door te werken. Maar ik heb mij toch ook laten verleiden tot het starten van een nieuw klein werkje. Het wordt een tafellopertje voor een tante. Iets dat ze heeft uitgezocht op basis van wat foto’s. Ik wilde iets voor haar maken, maar wilde een eerst kijken wat ze leuk zou vinden. Iets met applicaties, of juist met een geometrisch blok, een kussen, een klein wandquiltje – veel makkelijker uit te leggen met wat foto’s. Gelukkig viel het oog van mijn tante op een foto van een lopertje van Kim Diehl waar ik het bijbehorende boek en patroon ook van heb.

Voorbereidingen voor lopertje

De afmetingen van het patroon passen niet op het kleine tafeltje van mijn tante, dus eerst heb ik het patroon aangepast. Vervolgens even zitten om lapjes bij elkaar te zoeken en te snijden.

stofjes snijden en sorteren

Even voor gaan zitten en dan snijden maar

 

lopertje Kim Diehl basis

Het begin is er…

 

En inmiddels zit de ondergrond dus aan elkaar. Volgende stap is lekker met een bak lapjes op tafel gaan zitten en de onderdelen knippen voor de applicaties. Weer even wat voorbereidingswerk, maar daarna een mooi handzaam project om met het mooie weer buiten te doen.

Nieuwe naaister

Ik had ook nog gelegenheid om heel iets anders in elkaar te zetten. Mijn buurvrouw is zwanger van haar eerste kindje en had plannen om voor de babykamer ook zelf wat in elkaar te zetten. Ze had nog nooit genaaid, maar mocht wel de spiksplinternieuwe naaimachine van haar moeder lenen. Een naaimachine die al 3 jaar klaar stond om in gebruik genomen te worden ‘voor wanneer haar moeder het wat rustiger kreeg’. Of ik kon helpen met uitleg. Ja, natuurlijk!

3D baby spul – nog meer AFFO ‘s

Het eerste project werd een boxkleed – met wafeltjesstof en tricot. Niet het aller makkelijkste spul om als beginner mee te naaien. En dan ook nog eens met dubbeldikke vulling om het lekker zacht te maken. Met wat hulp is dat helemaal goed gekomen. Dat idee van vulling ging een eigen leven leiden, en al snel vond de buuf een leuke walvis op Pinterest. Af en toe even wat aanwijzingen bij de voordeur, en ook die zat in elkaar. Twee keer een AFFO :-)

baby boxkleed en walvis - AFFO

Boxkleed en walvis

Vorige week hebben we een hoes voor een verschoningskussen gemaakt. Schattige bloemetjes!

baby hoes voor waskussen - AFFO

Hoes met zo’n rond randje

En als klap op de vuurpijl kreeg ik deze week een appje met een foto van een volledig zelf genaaid luiermandje. Dat gaat helemaal goedkomen met de babykamer.

baby luiermandje - AFFO

Luiermandje

Oh, wacht eens even: hoog tijd dat ik aan een kraamkadootje begin.

 

Lieve quiltgroeten,

Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *