2023 wordt een feestjaar voor het Quiltersgilde!

Het Quiltersgilde bestaat dan 40 jaar en dat willen we met alle leden gaan vieren. Er zullen allerlei feestelijke activiteiten plaatsvinden waaronder maar liefst twee tentoonstellingen en een wedstrijd. Wij als Tentoonstellingscommissie zouden het geweldig vinden als heel veel leden een quilt insturen en er zo een feest voor iedereen van maken

In dit blog alvast wat meer informatie over de Algemene Tentoonstelling.

Algemene Tentoonstelling 2023

Om het jaar 2023 extra feestelijk te maken hebben wij gekozen voor het thema  K L E U R R IJ K. Wat een vrolijk gezicht zal het zijn als van 23-26 augustus al die kleurrijke quilts in Hart van Holland in Nijkerk hangen!

Als je een leuke quilt hebt gemaakt die niet past in het thema Kleurrijk kun je deze natuurlijk ook aanmelden, maar dan in de categorie Algemeen. Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven voor welke categorie je kiest.

Een paar aandachtspunten:

Voor alle quilts geldt een minimale omtrek van 300 cm met daarbij een maximale maat van 250 x 250 cm.

Verder moet de quilt een tunnel aan de achterkant hebben en moet de quilt t.z.t. worden ingeleverd in een goede hoes.

Beschrijvingen daarvan vind je op de website.

Het digitale aanmeldingsformulier voor de tentoonstelling met daarbij een duidelijke foto moet uiterlijk 2 mei 2023 bij ons binnen zijn. Let op: omdat de Tentoonstellingscommissie de digitaal ingestuurde foto’s moet laten afdrukken voor de selectiecommissie is dit echt de uiterste datum.

Als je je themaquilt uiterlijk 1 februari 2023 hebt aangemeld doe je automatisch mee met de selectie voor de beeldmerkquilt. Als je quilt daarvoor wordt uitgekozen zie je deze steeds terug in al onze communicatie over de Algemene Tentoonstelling.

Verdere informatie vind je op de website: Algemene Tentoonstelling – Quiltersgilde  en natuurlijk kun je ons ook altijd mailen als je vragen hebt:  ttcie@quilersgilde.nl

Gastexposities

Voorlopig hebben we al een aantal gastexposities gepland. Hier alvast een voorproefje:

  • De Round Robin Challenge. In het blog van Marjolein den Oudsten heb je vorige week al kunnen lezen hoe deze Challenge tot stand is gekomen. Wij vinden het erg leuk om jullie op de Algemene Tentoonstelling te kunnen laten zien hoe de verschillende groepen er heel diverse quilts van hebben gemaakt.

  • Aan alle medewerkers van het Quiltersgilde is gevraagd om een zelfportret te maken, een quiltje van 30 x 30 cm. Op de medewerkersdag, die eind september is gehouden, hebben de aanwezigen er al een begin mee gemaakt. De medewerkers die daarbij niet aanwezig konden zijn hebben thuis een pakketje gekregen waarmee ze verder aan de slag kunnen gaan. Met het exposeren van deze quiltjes tijdens de Algemene Tentoonstelling willen we alle mensen die zich in hun vrije tijd zo hard inzetten voor onze vereniging eens extra in het zonnetje zetten.

Wedstrijd

Op de website kun je alles lezen over de wedstrijd voor alle categorieën met als thema ‘Gastvrijheid’

Gastvrijheid geldt ook voor het inzenden: alle soorten quilts kunnen worden ingestuurd, traditioneel, modern, art, iedereen is welkom.  Ook alle wedstrijdquilts kun je bewonderen op de Algemene Tentoonstelling.  Contactpersoon voor de wedstrijd is Marjolein van der Eijk.

Oproep vrijwilligers

Wij zoeken vrijwilligers die willen meehelpen om de tentoonstelling tot een succes te maken.

Wil je informatie over waar hulp nodig is, stuur dan een mailtje naar ttcie@quiltersgilde.nl

Eventuele vragen beantwoorden wij uiteraard ook met plezier.

 

Namens de Tentoonstellingscommissie

Ineke Scheepbouwer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *