Ontwerp Josee Kool - Beekend lettering

Hoeveel past er in een Quilt Beekend?

Je leest het goed – geen typo. Een Quilt Beekend is in mijn boek een lang weekend met onze quilt bee. Laatste keer dat we dat gedaan hebben is alweer vijf jaar geleden. Toen hadden we een huisje gehuurd en zijn daar we met z’n achten 4 dagen heen geweest. Dat was zo gezellig, dat we vast voornemens waren dat snel weer een keer te doen. Maar ja, dagelijkse leven komt daar tussendoor met de eigen beslommeringen, en iets van een pandemie maakte plannen ook lastig. Voor 2022 hadden we een weekend in gedachten en werden er her en der al vrije dagen geregeld om alles mogelijk te maken. Maar ook nu weer waren er allerlei omstandigheden die een huisje voor 4 dagen buitenspel zette.

Ontwerp Josee Kool - Beekend lettering

Tekening van Josee Kool (één van onze Bijtjes)

Stuif ‘es in

Medio september begon het bij mij toch te kriebelen en heb ik een alternatief bij de quilt bee voorgesteld: wat nou als we in plaats van een huisje, gewoon mijn appartement gebruiken als locatie? En dat ik daar vier dagen de deur open stel voor een soort ‘stuif ‘es in bee‘ voor wie er zin heeft. Van ’s-ochtends vroeg tot ’s-avonds laat gelegenheid om te quilten bij mij aan de lange tafel. Met of zonder naaimachine, helpen met dubbelen, iets nieuws leren, verzin het maar.

Quilt Beekend voorbereidingen

Gelukkig werd het idee positief ontvangen en waren er nog meer Bijtjes in de Bee die de vrije dagen geblokkeerd hadden en zin hadden in iets quilterigs. Ondertussen zit ik dus druk in de voorbereidingen voor het inventariseren wie er wanneer kan zijn, wie er dan mee-eten, of er wel of niet ruimte voor een naaimachine nodig is en eventuele wensen om nog een quilt te dubbelen, dieetwensen, lijstjes voor wie er wat meeneemt aan lekker eten – noem maar op.
lijstjes bij Quilt Beekend

Lekker naaien of bewaren

En nu heb ik dus de quilt waar ik mee bezig was maar even opzij gelegd. Want ik kan nu wel lekker een paar uur achter de naaimachine kruipen en verder werken aan mijn huidige project, maar die quilt is eigenlijk ook wel heel lekker om aan te werken straks tijdens het Quilt Beekend. Eerlijk gezegd kan ik best een aardige lijst maken van projecten die wel heel lekker zijn om aan te werken met iedereen aan tafel. Het moet niet te moeilijk zijn, want er wordt natuurlijk veel meer gekletst. En het is ook wel heel leuk als het iets is dat je af kunt krijgen tijdens het Beekend, want dan blijft het een extra leuke herinnering.

Hoeveel past er in een Quilt Beekend?

Misschien is dit wel het leukste deel van de voorbereiding: het lijstje maken van de projecten die ik uitkies om aan te werken. Waar ik dus even eea voor moet voorbereiden en klaarleggen en tot die tijd beter van af kan blijven. Ik wil een vlaggentjesslinger maken van kerststofjes – heb er volgens mij aardig wat van liggen. Vlaggentjes ongeveer 15cm hoog, lekker voorsnijden met behulp van een sjabloontje en dan straks roetsj onder de naaimachine.
Ik wil nog een ragtime quilt voor op de bank. Moet nog even kiezen welke lapjes ik er voor wil gebruiken, maar volgens mij heb ik er genoeg vulling en lapjes voor in huis om ‘m zonder extra aanschaf bij elkaar te sprokkelen. Ik heb ook nog wat spullen liggen voor blokkentasjes met een rits. En de afgeronde borduurtjes bij een tassensetje – kan ook in elkaar.

Maar gewoon lekker naaien dus

Hmmm, die lijstjes zijn altijd weer confronterend: zoveel keus, zo weinig tijd. Voorlopig nog maar gewoon even lekker door naaien aan die quilt die er al ligt. Ik hou genoeg over voor tijdens het Quilt Beekend zo te zien.

Quilt Parlour Party in wording, ontwerp Toby Lischko

Quilt Parlour, patroon van Tobi Lischko

En op de achtergrond nog maar even verder met het invullen van de lijstjes voor de catering en wanneer er een snijstation, designwall of fotohoekje voor de quilts nodig is. Nog een week om vooruit te kijken en dan gaan de Bijtjes gezellig los.

Hoe organiseren jullie je quilt uitjes? Gaan jullie wel eens weg met je bee, of sluiten jullie aan bij een groep? Nog leuke tips die we kunnen meenemen? Ik hoor het graag!

Lieve quiltgroeten,
Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *