Wat zit er in een quilt -tas, -mand of -box!?

Met het Hollandse zomer weer van dit jaar hop ik met mijn quilt-spullen op en neer tussen buiten en binnen. Alles handig op een klein dienblad. Maar de meeste spullen zitten, zoals bij iedereen, in een tas, mand of box.

Alles overzichtelijk in tassen, dozen of boxen.

Alles overzichtelijk in tassen, dozen of boxen.

 

 

 

 

Ik ben maar eens in die van mij gedoken om te zien welke spullen je allemaal verzameld in de loop der jaren.

Een toren vol met handige tools.

Een toren vol met handige tools.

Alle kleine spullen zitten in handige stapel boxen die op elkaar gekoppeld kunnen worden. Niet alle boxjes gebruik ik tegelijkertijd, dat wat nodig is gaat mee naar mijn werkplek.

Nog een toren....

Nog een toren….

 

 

Voor kleine projecten, zoals mini-hexagonnen of mini log cabin, gebruik ik houten (thee)-kistjes. Alles zit erin en het kan makkelijk mee naar een Bee of workshop of een dagje uit.

Een prullenbakje is een noodzaak!

Een prullenbakje is een noodzaak!

Het is altijd prettig, dat vind ikzelf, om de draadjes en stukjes stof in een afvalbakje te doen. Om elke keer een grote prullenbak mee te sjouwen is toch wel wat veel gevraagd! Voor bij de snij-mat of tijdens het uitknippen van patroononderdelen gebruik ik een “Quebbel-emmer”, gewoon een plastic bakje met een leuk stofje eromheen. Mijn favoriet is mijn bakje met een twist. Alle draadjes gaan erin, de naald parkeer ik aan de onderzijde en met een draai maak je het bakje weer dicht zodat er niets uitvalt . Ideaal!

Waar laat je alle spelden!?

Waar laat je alle spelden!?

Aan speldenkussens heb je nooit genoeg, op internet zijn wel honderden variaties te vinden, met of zonder patroon. Ik heb twee favorieten. Mijn “muis op de duim” is een klein speldenkussentje dat ik aan mijn duim schuif. Handig om bij applicatie de naald even te parkeren en de superkleine speldjes zijn altijd in de buurt. Voorbij de naaimachine is de magneetspeldenkussen mijn ideale hulpje.

Scharen te kust en te keur.

Scharen te kust en te keur.

Van groot tot klein, een goede scherpe schaar is onmisbaar. Ik geef mijn scharen altijd een kenmerk oftewel een scharenhanger.

Voor elk soort werk een passende hoed.

Voor elk soort werk een passende hoed.

Door de jaren heen heb ik al heel wat vingerhoedjes uitgeprobeerd. Van siliconen tot metaal en van leer tot hard plastic, ja zelfs een porseleinen hoedje heeft op mijn vinger gezeten. En het laatste wat ik via een tip op Facebook heb uitgeprobeerd is een paar laagjes zijde tape op je vingertopje plakken. Vooral fijn bij het quilten op je vingertop aan de onderkant van het werk. Mijn ervaring is toch wel dat je voor elk soort werk wel een goed passende vingerhoed gebruikt, werkt prettig en je vingers blijven heel.

Quilt tas mand of box 8

Ik hoop altijd dat ik deze hulpjes zo weinig mogelijk gebruik.

Uithalen oftewel achteruit werken is natuurlijk nooit een leuk werkje. Maar je komt er niet onderuit, het hoort er gewoon bij. En dan is een handig tornmesje toch wel een handig hulpje. Die grote met die rubberen dopjes is fijn om mee te werken. Met dat dopje haal je heel snel de losse draadjes weg.

Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan met al mijn handige hulpjes bij het patchen en quilten. Maar dat bewaar ik wel voor een volgende “Quebbel”.

Alles op zijn tijd!

Alles op zijn tijd!

Maar deze wil ik jullie niet onthouden.  Bij patchen en/of quiltwerk vergeet ik vaak de tijd. Daarom staat er bij elk werkje een kookwekker. De gezelligste vind ik de muffin. Door mijn fybromyalgie kan ik niet uren achter elkaar werken. Alle werkzaamheden gaan met kleine pauzes en daar ben ik in de tussentijd wel aan gewend. Maar als kleine memo gebruik ik dus een van deze kookwekkers om mij eraan te herinneren dat het tijd is voor pauze.

En in een van die pauzes lees ik graag ons verenigingsblad of kijk even op Facebook of op de website. Want dan blijf je op de hoogte van alles wat er zoal te doen is op quiltgebied.

Vergeet vooral de Algemene Tentoonstelling in Breda niet, van 24 tot en met 27 augustus. Iedereen is welkom in Breda.

 

Dit was een (gedeeltelijk) kijkje  in mijn quilt-box. Ik ben benieuwd wat er allemaal in die tassen, dozen, boxen en dergelijke van jullie zit.

Vertel het in een reactie onderaan dit bericht.

 

Groet van “Quebbel” Maria en tot ziens in Breda.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *