Vrijdag – bubbeldag

In vele delen van Nederland is de vrijdag voor Palmpasen, de vrijdag van de Palmpasen-optocht van de scholen.
Voor onze quilters is deze vrijdag een bubbeldag geworden. In ieder geval voor de 280  mensen, die op 23 maart de tentoonstelling zijn komen bezoeken.

De dag begon rustig maar daarna was het even superdruk. Op vrijdag waren er in verhouding veel heren, die na een eerste rondje allemaal aan de leestafel gingen zitten om de kranten te lezen.

Op een bubbeldag dompel je jezelf onder. Dat doe je ook op een tentoonstelling. Minstens 2 uur lang praat je alleen maar over de quiltjes. Je bent daar met gelijkgestemden, die spreken dezelfde taal.

De Och en Ah’s en “kijk zij hangt ook” waren niet van de lucht. Soms kom je op een tentoonstelling een digitale vriend(in) tegen, soms zie je dat ook haar quiltje er hangt.

Met veel interesse zijn de quiltjes bekeken.Hoe doen ze dat nou ? Hoe hebben ze dat gemaakt ? Hoe kom je erop om dat onderwerp zo uit te beelden. Het leuke van deze mini-quiltjes is, dat het kleinere formaat mensen uitnodigd te gaan experimenteren. Iets nieuws uitproberen doet men liever op A4-formaat dan meteen in een quilt van 1 meter bij 1 meter.

Quiltcafé

In het quiltcafe zit Yvonne klaar met een demonstratie. Je kunt zo aanschuiven om mee te doen of te kijken.

Workshops

In de workshop ruimtes is het heerlijk rommelig. Iedereen aan het werk, daar horen lapjes, draadjes en spelden bij .

 

Zaterdag de laatste dag. Zien we jou ook vandaag ?

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *