Laatste ronde Studio Textielfestival

Nog open tot 1 maart

Nog even en Studio Textielfestival sluit haar deuren op 1 maart 2022. Het is de laatste ronde! Het is een groot succes geweest met tienduizenden online bezoekers! Er is veel geleerd over de toepassing van video bij de deelnemers en de vele videos die gemaakt zijn voor dit evenement zijn een prachtige registratie van de ‘state of the art’ van textielkunst in Nederland.

Exposities nu te zien

Ook zijn een paar exposities nog in het echt te zien, zo is de Museum Masterclass van Volkenkunde Leiden te zien in Museum de Kantfabriek in Horst (tm. 13 maart 2022).

Landscape door Pieternel Hol (MMC Volkenkunde)

En tot 6 maart 2022 is in het Wevershuis de expositie Meesterlijk! te zien.
Begin november 2021 startte in het Wevershuis in Leiden een masterclass met de titel ‘Van inspiratie uit vroeger naar een kunstwerk van nu.’ 12 cursisten verdiepten zich, onder leiding van kunstenaar Erna van Sambeek, in de geschiedenis van het Leids Wevershuis. Ze werden rondgeleid, snoven de sfeer op, luisterden naar verhalen en lazen over het zware leven en de armoede van de bewoners. Hun indrukken leidden tot veel ideeën en schetsen en uiteindelijk tot 12 textielkunstwerken die nu in het Wevershuis te zien zijn.

Sonja van Capel van Kessel

Vleugelproject

Ook het vleugelproject van Fleur van den Berg gemaakt in samenwerking met leden van het Quiltersgilde gaat nog geëxposeerd worden, nl. tijdens de Patchwork & Quiltdagen van 8-10 april 2022 in Rijswijk.

We willen iedereen heel hartelijk dank voor alle bijdragen, alle hulp en alle bezoeken aan Studio Textielfestival. Veel van de door STIDOC gemaakte videos blijven online beschikbaar op @Textieltube Blijf ons daar ook volgen, want we zijn alweer aan het nadenken hoe we dit verder uit kunnen bouwen.

Wil je ons daarbij helpen? Laat het graag horen!
Nienke de Lange, voorzitter@stidoc.nl 

 

Ook op het YouTube kanaal van het Quiltersgilde zijn een aantal filmpjes te zien. Kijk bijvoorbeeld naar alle ledeninzendingen voor de wedstrijd.

Eerdere blogberichten over Studio Textielfestival vind je onder andere  HIER en  HIER

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.