Textielplatform is vernieuwd!

Textiel – kunst & ambacht

In 2016 lanceerde STIDOC (koepel van de nederlandse textielverenigingen en museum de Kantfabriek) www.textielplatform.nl. Met als doel: textiel en textieltechnieken, zowel in ambacht als in kunst, een podium en een gezicht te geven in Nederland.

Dit alles in de ruimste zin van het woord. Zo is STIDOC ook de motor achter de Textielbibliotheek en het vijfjaarlijkse Textielfestival. Maar veel gebeurt tegenwoordig online en waar kunnen de verenigingen zich dan beter profileren dan op een eigen platform! Ook het Quiltersgilde is lid van STIDOC en dus aanwezig op dit platform!

 

Nu totaal vernieuwd

Na 6 jaar waren we uit ons jasje gegroeid. Maandelijks bezoeken duizenden mensen de site, krijgen de nieuwsbrief of volgens ons via facebook. We merkten dat ons digitale prikbord niet meegroeide met alle ontwikkelingen, en dus ging het oude ontwerp op de schop. Laurette Kamminga ontwiep een nieuw logo en bouwde de site.

De afgelopen maanden hebben we alle teksten doorgelopen en aangevuld. Zo is er een totaal vernieuwde pagina met Textielkunstenaars, en kun je alle nieuwsbrieven terugvinden in ons archief. Later dit jaar hopen we communities rondom een thema te introduceren!

Webredactie

Een platform is pas een platform als er ook een uitwisseling van gedachten en kennis is. Wil jij iets delen met een groep textielliefhebbers? Over je eigen werk, over een techniek, over een expositie? Laat het ons dan graag horen. Wij zoeken gastredacteuren en ambassadeurs voor onze communities in een volgende fase. We horen graag van je via contact@textielplatform.nl

 

PS. Ook de STIDOC website is vernieuwd, je vind hier nu oa. een pagina met Musea die textiel in de collectie hebben!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *