Regiodagen: een feest!

Gezelligheid en inspiratie

Zo veel blijde gezichten in een zaal. Weerzien van trouwe regiobezoekers. Het gonst van de gezelligheid. Wat hebben we dit gemist de afgelopen twee jaar. En wat is iedereen ijverig geweest! De goed gevulde show & tell’s bij alle regiodagen tot nu toe, zijn daar getuige van.

Op de sociale media worden berichten geplaatst over de regiodagen en hoe leuk en waardevol het is om elkaar weer te kunnen ontmoeten.

Regiodag Limburg

Op de regiodag in Maasbracht heten José en Ria iedereen welkom en al gauw zijn de tafels gevuld met naaigerei en koffiekopjes. We gaan aan de slag met hartjes appliceren. Dat is wel toepasselijk in deze regio, want voor onze blokkenactie voor Limburg maken quilters door het hele land blokken met harten!

Wendy van ‘Patch & Stitch’ uit Weert is er met de winkel en geeft een lezing over Civil War Quilts naar aanleiding van het pas weer in herdruk uitgegeven boek van de Dear Jane. Er waren tijdens de show & tell daarom op verzoek van Wendy ook veel Dear Jane’s. Allemaal weer anders, heel bijzonder om ze te zien en zo verschillend. Maar er zijn ook allerlei andere quilts. Er komen juweeltjes langs! Hieronder een aantal foto’s die natuurlijk niet vergelijkbaar zijn met het zien van de quilts in het echt.

Het was een heerlijke, goed georganiseerde dag! Volgend jaar op 1 april weer, nee dit is geen grap.

 

Regiodag Utrecht

“De zaal opent om 9.30 uur”, zo luidde de informatie in de vooraf verzonden e-mail. Om 9.10 uur stond er al een rij voor de ingang van De Samenklank te Bunschoten. De wind trotserend wachten de bezoekers geduldig tot de deur van slot ging (om 9.30 uur!). De winkel klaar, de zaal ingericht en de koffie warm. Na een probleemloos verlopen QR check liep de zaal al snel vol. Van Maartje Hartog ontvingen de deelnemers hun badge. Daarna snel een plekje zoeken en oude bekenden begroeten: “wat fijn je weer te zien”.

 

Na een zeer uitgebreide lezing naar aanleiding van het boek Pronck & Praal over sits volgde de show & tell. Het hoogtepunt van de dag want wat werden er prachtige quilts getoond. Een kleine selectie op onderstaande foto’s.

De middag werd gebruikt voor een kleine workshop voorbereid door de aanwezige winkel. Al snel werd het stiller in de zaal, de handen waren aan het werk. Aan het eind van de middag was nog niemand klaar maar de notitieboekjes zullen zeker thuis worden afgemaakt met als eerste notitie de datum van volgend jaar: 8 maart!

Regiodag Flevoland

Swifterbant een plaats in de Flevopolder, was afgelopen zaterdag de plek voor de regiodag georganiseerd door Greetje Hein en Marijke van Nieuwenhuizen. Wederom een volle zaal met langs de wanden prachtige quilts, tassen en ander werk gemaakt door de aanwezige leden en klaar voor de show & tell. Maar eerst aan het werk; iedereen mocht aan de slag met het maken van een zelfportret. Na de nodige verzuchtingen “dat kan ik niet, ik kan niet tekenen”, zette iedereen zich over de drempel heen. En wat een variatie. Dankzij de nalatenschap van Marijke Snijders waren er meer dan voldoende stofjes om mee te prutsen, we leerden werken met Steam a Seam, de resultaten waren verrassend en de lach gierde regelmatig door de zaal. Niet in de laatste plaats om de humorvolle begeleiding van de regiovertegenwoordigers.

De show & tell was verrassend mooi! Wat een talent in de regio! En met de zelfportretten lukte het ook heel aardig!

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *