Modern Quilts Groep Noord

Sinds 2 jaar heb ik  mij aangesloten bij de Modern Quilts Groep Noord in Meppel.

Dit is een Quiltbee ontstaan vanuit het Quiltersgilde waarin wij “proberen” te doorgronden wat moderne quilts zijn maar zeker ook, wat vinden wij mooi.

Ikzelf vind eigenlijk heel veel stromingen in de quiltwereld de moeite waard. Zo zit ik in een groepje dames waar wij verschillende technieken uitproberen binnen het Artquilten.

Voor mezelf ben ik bezig met een heel traditionele quilt, gewoon omdat ik nog zoveel traditionele stofjes door de jaren heen heb verzameld. Ik quilt vanaf 1989 in meerdere of mindere mate dus mijn verzameling lapjes is aardig groot.

Kortom er is veel op het gebied binnen de quiltwereld wat me boeit. Maar nu dan het pad van de moderne quilts verkennen.

Nieuw thema

Wij werken iedere 3 maanden met een nieuw thema, wat wij met elkaar besproken hebben.

Dit keer gingen we uit van een stof dat bij iedereen in de quilt moest worden gebruikt. Ook de hoogte van de nieuwe quilts hebben we afgesproken. Alle quilts worden 1 meter hoog, de breedte van de quilt laten we vrij.

Tja, dan ga je naar huis en probeer je iets te bedenken, te ontwerpen en wat ook belangrijk is, waar heb ik zin in om te gaan maken, welke techniek ga ik dit keer gebruiken.

De een ontwerpt op een vel papier, de ander begint in het wilde weg te snijden en mijn manier is het om in het computerprogramma EQ8 iets te ontwerpen.

Een programma dat ik al heel lang in huis heb maar me nu, sinds de corona tijd, door middel van een studieprogramma van Kari Schell zo’n 1 ½ jaar in verdiep.

Het veranderen van traditionele blokken zodat ze passen in een moderne opzet was mijn uitgangspunt.

Kleurenkeuze

Zoekend in mij lesmateriaal over Moderne Quilts kwam ik een mooi uitgangspunt tegen en daar probeer ik dan een eigen draai aan te geven .

Dan is het natuurlijk spannend of de kleuren genoeg samenhang hebben met elkaar. Wordt het een geheel.

 

Dan na de 3 mnd showen we onze top aan elkaar. Kunnen we nog een tip aan elkaar mee geven.

Of je wat met de tip ( lees “goedbedoelde kritiek”) wilt doen is natuurlijk geheel aan jezelf. Het is en blijft jouw quilt.

Ontwerp

Mijn top heeft ook nog een paar aanpassingen nodig voordat ik ga doorquilten, maar hierbij mijn voorlopige ontwerp.

 

Ik ga verder met de top tot ik er zelf helemaal tevreden ben. Misschien komen jullie het uiteindelijke resultaat nog eens te zien.

Welkom

Mochten er quilters zijn die in de buurt van Meppel wonen, en ook het pad van de Moderne quilts eens willen bewandelen, kom eens bij ons kijken of onze manier van werken bij je past.

Het is niet dat wij les geven in het modern quilten . je gaat je eigen weg maar door onze bijeenkomsten proberen we elkaar te stimuleren, te inspireren, zodat we meer thuis raken in de Moderne quilts.

Je kunt voor verdere informatie altijd contact met me opnemen.

 

Hartelijke groeten

Marijke Nieuwenhuijsen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *