Quilts voor Limburg

Een hart onder de riem

Vrijdag 1 april was het zover. Met een kofferbak vol quilts, gemaakt van blokken die onze leden én niet-leden doneerden, vertrokken wij naar Maasbracht, Limburg. Een van de eerste regiodagen sinds lange tijd die door kon gaan dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen. Van een heleboel blokken waren quilts gemaakt om te schenken aan de slachtoffers van de overstromingen vorig jaar juli. Geen eerste levensbehoefte maar wel een teken van medeleven; een hart onder de riem.

 

Hulp en aandacht

Lisette Pooters, onze onovertroffen contactpersoon, had alles in goede banen geleid om de quilts te kunnen overhandigen. Zelf bracht ze ook 3 tassen vol mee. Opgehaald bij Quiltwinkel Marij uit Beek en Cassandra creatief uit Grubbenvorst. Daar konden quilts worden ingeleverd die mensen thuis op de long-arm of huishoudmachine hadden gequilt. Lisette had zelf ook haar best gedaan en een paar pareltjes meegebracht.

 

Over aandacht hadden we die dag ook niet te klagen want L1, de regionale radio- en tv-zender was aanwezig om het geheel te filmen en een aantal mensen te interviewen. De uitzending kan je middels deze link terug kijken. Een hele belevenis, spannend maar ook heel speciaal. Centrale boodschap: quilten is meer dan een hobby. Het is deel van je sociale leven, quilters geven om en aan elkaar. Het is niet alleen dat lapje stof en naald en draad maar ook een manier om steun te geven en warmte te delen.

 

Hoog bezoek

Vooraf hadden we contact met de gemeente Valkenburg in de persoon van Bianca Rooding, om te vragen of de burgemeester van Valkenburg de quilts in ontvangst wilde nemen. Ze legde dat voor aan hem voor en gelukkig reageerde hij positief. Op het toneel, goed zichtbaar voor alle aanwezigen, nam Daan Prevoo [die dankzij een handwerkende moeder niet geheel onvoorbereid was] de quilts symbolisch in ontvangst. De afspraak is gemaakt om 13 juli, als het een jaar geleden is dat Valkenburg getroffen werd door het overtollige water uit de Geul, de quilts ook aan de mensen te overhandigen. Dat geeft ons mooi de tijd om van de blokken die er nog liggen ook nog quilts te maken en enkele tops nog door te quilten. Mocht je daarbij willen helpen dan horen wij dat graag via pr@quiltersgilde.nl

Een dankwoord tot besluit

De groothandels Patchwork Promotion en Rhinetex hebben ruimhartig bijgedragen aan dit initiatief door stoffen en tussenvulling te doneren. Hen willen we in dit bericht nog extra bedanken voor hun steun evenals alle vlijtige handen die dit mogelijk hebben gemaakt. Een uitgebreid verslag van deze dag lees je in Quiltnieuws 152 dat in de eerste week van juni wordt verspreid onder de leden.

Inge van Koningsveld en Rose-Anne de Haan

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.