Quiltnieuws nummer 150

150 x Quiltnieuws, dat verdient een bloemetje

Vele leden hebben in de loop der jaren hun bijdrage geleverd aan het maken van een verenigingsblad. De oprichters begonnen in 1983 met een gestencild ‘blaadje’ met een heuse foto erop geplakt. Met vallen en opstaan is Quiltnieuws uitgegroeid tot een volwaardig magazine. Vol informatie, patronen, quilts en artikelen van en voor leden.

Onlangs viel Quiltnieuws 149 bij de leden op de mat. De redactie is ondertussen al druk bezig om van het 150ste nummer een feestnummer te maken. Om dat ook samen met onze lezers te vieren vragen wij hen om voor ons een blok te maken. Motto: ‘Dat verdient een bloemetje’.

Wat we precies met deze blokken gaan doen weten we nog niet maar goede goede ideeën zijn altijd welkom. Voor de maat van de blokken kan je kiezen uit vier maten met een minimum van 15 x 15 cm, 20 x 20 cm, 25 x 25 cm en een maximum van 30 x 30 cm plus (een ruime) naadtoeslag. Ook laten we het graag aan de creativiteit van de leden over hoe de bloemetjes eruit komen te zien. Bloemetjesstoffen, geappliqueerde bloemen, bloemen in patchwork, een enkele bloem of een hele bos.

De blokken mogen opgestuurd worden naar het redactieadres dat voorin het colofon van Quiltnieuws staat. Inleverdatum tot eind oktober. De blokken kunnen ook ingeleverd worden bij de stand van het Quiltersgilde tijdens de tentoonstelling van Miniatuurquilts op 15, 16 en 17 oktober bij de Patchwork en Quiltdagen in de Broodfabriek te Rijswijk.

Meedoen en winnen?

De inzenders van de blokken maken kans op een aantal prijzen uiteenlopend van een stoffenpakket tot een handig hulpmiddel van Clover. Dus neem de uitdaging aan en bedenk een leuk blok binnen het thema en stuur het op of lever het in.

Denk eraan je naam, lidnummer, e-mailadres en/of telefoonnummer te vermelden zodat we je kunnen bereiken als je een van de prijswinnaars bent.

En ben je nog geen lid? Ook dan kan je meedoen en kans maken op een jaar gratis lidmaatschap van het Quiltersgilde met alle voordelen van dien.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *