Een weemoedige quilter

Deze week ben ik een beetje weemoedig gestemd. Normaal gesproken zou ik nu ondergedompeld zijn in een groot textielfestijn, maar het corona virus heeft anders beslist. Zoals zoveel evenementen is ook het Textielfestival in Leiden doorgeschoven naar volgend jaar.

 

teQStiel was er helemaal klaar voor

Onze groep teQStiel was helemaal klaar voor het Textielfestival.  De taken waren strak gepland vanaf het aanleveren van de benodigde materialen en de werkstukken, het inrichten van de expositie, tot aan het afbreken op de laatste dag. Ook de huisvesting was geregeld, met ons allen onder één dak, hartstikke gezellig  en goed voor het team gevoel.  Jammer, jammer, o zo jammer, maar volgend jaar gaan wij voor de herkansing.

 

Lichtpuntjes

Gelukkig zijn er ook heel veel lichtpuntjes. Zo zie ik Facebook dat wij quilters ons massaal op de ufo’s storten en die transformeren tot afo’s.  Ook worden er nieuwe projecten opgestart. Vaak van lapjes die al heel lang in de kast liggen, maar er wordt ook naar hartelust geëxperimenteerd met verven, stempelen en al wat nog meer mogelijk is.

Zelf verzand ik een beetje in te veel perfectionisme wat betreft mijn project voor het Quiltfestival Noord Groningen. Ik heb zeeën van tijd nu ook dit evenement is  doorgeschoven naar volgend jaar. Toch heb  ik nu mijzelf een grens gesteld. De maand mei mag ik er nog aan knutselen en dan moet het klaar zijn.Jo Huijsman detail

Ik wil graag met een nieuw werk aan de slag, onder anderen voor het kunstcollectief Diversity . Kwetsbaarheid is het nieuwe thema, een uitdaging waarvoor mijn hersens al  flink aan het kraken zijn.

 

Iets meer vrijheid

En  hoewel de wereld een beetje stil lijkt te liggen, komt er langzamerhand ook weer wat beweging.  Nu de musea in juni weer open mogen open exposeert vanaf  2 juli  het kunstcollectief Diversity in een galerie / museale ruimte in het Rensenpark in Emmen . Het Rensenpark is het voormalige terrein van het Noorder Dierenpark dat eind 2015 verhuisde naar een nieuwe locatie. Het terrein is nu een creatief park waar steeds iets nieuws te beleven is. Een verrassende ontmoetingsplaats voor initiatieven rond kunst, cultuur en innovatie.  De galerie wordt beheert door het Centrum Beeldende Kunst  die naast tentoonstellingen in De Fabriek nu ook tentoonstellingen  in het Rensenpark organiseert. De tentoonstelling is tot 13 september te bezichtigen. Het maakt de gecancelde exposities meer dan goed.

 

Foto’s maken

Ook had ik een hele leuk ervaring met een foto sessie. Deze is gemaakt voor een artikel in de krant ‘De Twentse Courant Tubantia’  voor de wekelijkse rubriek ‘Kunstlokaal’. De fotograaf had alle tijd en het was weer eens een mooie gelegenheid om het quilten op de kaart te zetten.

 

Blijkbaar werkte het inspirerend, waardoor ik zelf ook aan de slag ben gegaan met het foto’s maken van mijn werk. Toch blijft het een helse klus om er wat moois van te maken.

Tot zover mijn kleine belevenissen en voor ons allen hoop ik van harte dat de versoepeling van de lockdown doorzet.

 

Hartelijke groet,

 

Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *