Paula Ketz – ‘vormgever van QuiltNieuws in Quarantaine’

Niet alleen de redactie werkt hard aan de volgende Quiltnieuws. Ook onze vormgever Paula Ketz is er druk mee.
Op een andere manier dan bij ons quilters, maken patchwork en quilten ook een deel uit van haar leven. Welke invloed hebben de coronamaatregelen voor haar?

 

“Al 15 jaar mag ik Quiltnieuws vormgeven, super leuk! Dat doe ik vooral vanaf mijn eigen kantoor, maar soms ook vanaf huis.

Drie dagen in de week zit ik op kantoor met collega Leo. In het begin van de coronacrisis hebben we nog even samen gewerkt, met de anderhalve meter in acht nemend. Maar op 19 maart nam hij zijn computer mee naar huis en werk ik alleen. Gelukkig maar, want hij heeft intussen alle symptomen van corona. Hij werkt nog wel iets thuis, terwijl hij ziek is, dus gelukkig lijkt het op dit moment mild”.

Hoe breng je deze dagen door?

“Ik loop nog hard, met mijn hardloopmaatje aan de andere kant van de straat, maar kom verder alleen buiten voor boodschappen en een rondje in het buitengebied (waar ik woon), met mijn twee honden. En voor mijn werk dus.
Ik werk nu de hele dag in mijn eentje op kantoor, maar probeer het normale ritme aan te houden om koffie te zetten en te eten. Als ik diep in mijn werk zit, vergeet ik dat zo!

Ik vind het heerlijk om gewoon aan het werk te zijn. Omdat het leuk werk is, maar ook omdat ik anders veel te veel met corona stress leef. Daarom kijk in de avond naar het journaal, en soms hoor ik het nieuws op de radio. Terwijl ik vroeger vaak in de online krant dook, doe ik dat nu even niet om mezelf rust te geven”.

Heb je nog tips?

“Ik hoop zo dat wanneer de lezers het magazine, waar we nu mee bezig zijn, op de mat vinden, het weer wat rustiger is in de wereld.

En dat alle leden, net als ik, veel binnen blijven en gezond blijven”.

 

Wat mogen we nog meer van je weten?

“Mijn zoons zijn gelukkig groot (13, 15 en 18) en zijn thuis heel zelfstandig en veel voor school bezig. Ze zijn blij dat ze de werkkamer voor zichzelf hebben. En ik ben blij dat ik even op een andere plek ben.

Ik kan goed alleen zijn, zeker als ik met een fijne klus bezig ben. En dat vind ik Quiltnieuws maken echt!”

Paula Ketz

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *