‘Covid-19 virus’ versus ‘Q57 Lock-down Quilt’.

Een ‘covid-19 quilt’ van restanten

 Van Christine en Antoine Buul verscheen in Quiltnieuws 139 een portret. Zij schreven ons een verhaal hoe zij deze tijd beleven en bieden een kijkje in hun quiltleven.

Uitlaatklep

Het coronavirus hakt er wel in en verandert de hele samenleving en ons welbehagen. Tot op heden gaat het redelijk met onze gezondheid en ouderdomsongemakken. Deze vallen in het niets bij het echte corona. Ons motto is: Houd je zoveel mogelijk aan de regels en ondanks alles geniet van je lock-down. Wij vonden genoegen in quilten & patchwork. We zijn benieuwd naar jullie uitlaatklep.

Quilten en patchwork

In lock-down gaan en roeien met de riemen die je hebt. Van het gedwongen thuis blijven toch een positieve gebeurtenis maken. Er zij heel veel manieren om de tijd aangenaam door te brengen. Nog meer op ons zelf aangewezen hebben wij o.a. onze tijd besteed aan onze gezamenlijke prachtige hobby quilten en patchwork.

Puzzelen

We hebben een quilt ontworpen en gemaakt met restanten van de 56 quilts die we al gemaakt hebben. Gepuzzeld en orde gebracht in een chaos van kleuren en motieven. Willekeurig of juist selectief kleuren, patches en blokken gecombineerd.

 

 

Geen quiltpatroon. Wat nu te doen?

Het grootste probleem van deze quilt: Er was geen patroon, en de grote hoeveelheid aan quiltstofjes, kleuren, motieven, structuren en mogelijkheden. Een grote uitdaging om systematisch en geordend te werk te gaan met transparante mappen en sub-mappen. En gaande weg het project ontstond de quilt zonder patroon, wat iedere keer naar eigen idee kon worden aangepast.

Met als resultaat ‘Q57 Lockdown Quilt’ [104 x 104 cm, klaar juli 2020] een kleurrijke quilt en een tevreden gevoel. Een prachtige aanvulling van onze collectie abcgalerie. Wil je meer weten over onze uitlaatklep en hobby kijk dan eens op onze website

 

Wie Wat Waar in de abcgalerie

Muurdecoratie/quilts met interieur mogelijkheden en details zijn hier te vinden op de pagina GALERIE.

De historie van Christine en Antoine van Buul is te lezen op pagina WIE ZIJN WIJ?

Een fotoreportage met documentatie van alle door ons gemaakte quilts is te bekijken op de pagina’s in PORTFOLIO.

 Vrije creatieve fotografie en andere creatieve uitingen vind je op pagina CREATIEF.

Voor een waardering van deze website ga naar het GASTENBOEK.

 

Met vriendelijke groet

Antoine & Christine van Buul

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *