Marianna Bergkamp in ‘quilters in quarantaine’

Bij het begin van de quarantaine tijd hebben we aan medewerkers en aan leden een aantal vragen gesteld. Met hun antwoorden hebben we blogverhalen gemaakt. Hier is het verhaal van Marianne Bergkamp, een van de redactieleden van Quiltnieuws.

Ik ga maar gewoon het rijtje van de vragen af:

Welke invloed hebben de coronamaatregelen op jouw quiltleven?

Voor  mijn dagelijks leven heeft het corona wel gevolgen:

ik ben iemand uit de risicogroep, dus kom niet of nauwelijks nog in winkels & bestel zoveel mogelijk online als ik iets nodig heb. Ben er ook best angstig voor om het te kunnen krijgen. Voor mijn quiltleven maakt het iets verschil. Nu ik het gevoel heb niet meer tussen afspraken heen en weer te vliegen [zit gemiddeld 2x per week wel ergens in een ziekenhuis of medische instelling], heb ik vooral zin om nieuwe dingen uit te proberen. Zo ben ik bezig met mixed media technieken, zowel op papier als stof/papier mix.Hoe breng je deze dagen door?

Ik probeer vooral ‘s morgens vroeg [= weinig mensen in het park] een uurtje te wandelen met de hond. Daarna ga ik een uurtje iets huishoudelijks doen [indien nodig] en  dan is het tijd voor de hobby. Maar wel totaal minder energie [beweeg minder -> conditie verminderd snel], dus kortdurende projectjes/onderdelen van een patroon. En ik wissel veel tussen diverse technieken en hobby’s voor de afwisseling.

Heb je lapjes gehamsterd of kan je wel even vooruit met je stoffenvoorraad?

Nee, ik hamster nooit en heb een ruime voorraad die ik zelf nooit meer op kan maken.

Ben je aan iets nieuws begonnen of maak je juist af wat anders bleef liggen?

Qua quilten niet aan iets nieuws begonnen maar gewoon verder met de al lopende projecten [BOM] en zoek afwisseling door verschillende hobby’s.

Heb je nog tips voor andere quilters?

Doe vooral waar je zin in hebt, ongeacht of dat dan iets nieuws beginnen is of niet. En wissel ook tussen projecten [vooral met verschillende technieken], dan verveelt het niet gauw omdat je steeds ergens anders mee bezig kunt zijn. Verslavende projecten daargelaten!

Aan wie zou jij bovenstaande vragen willen stellen?

Winkeliers [van quiltzaken]

N.B dat komt goed uit want dat doen we op woensdag in de winkel-woensdagverhalen op ons blog.

Groetjes, Marianna Bergkamp

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *