Quiltwinkels in quarantaine: Quiltkompas

Even geleden stuurden we een mail naar al onze adverteerders, ‘quiltwinkels in quarantaine’. Quiltwinkels hebben het in deze tijden van sociale onthouding moeilijk. Veel minder tot geen winkelend publiek en al de workshops en cursussen zijn afgezegd. Met deze rubriek willen we de quiltwinkels aan het woord laten. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Ze zoeken creatieve mogelijkheden om ons toch nog van lapjes en ideeën te voorzien.

Quiltkompas in Coronatijden

In Coronatijden merken we goed hoe afhankelijk we zijn van elkaar. Elke dag als ik de bestellingen wegbreng denk ik: wat goed dat de post nog werkt. En dat de vorig jaar vernieuwde webwinkel van Quiltkompas helemaal up to date en op orde is. Overzichtelijk en snel, met een leuke ‘etalage’ en handige zoekmogelijkheden. Zo kan ik iedereen ook op afstand voorzien van een ruime keuze aan leuke stoffen. En gratis patronen.

Ook de Grungeclubleden ontvangen dankzij de post hun pakket met 8 Grungestoffen, ook voor mijzelf een maandelijkse terugkerend feestje.

Grungequilt gemaakt door Hilde van Schaardenburg voor op de beurzen

Gezelligheid

Wat ik mis is de gezelligheid en het persoonlijke contact met bezoekers en collega’s tijdens de beurzen, regiodagen en andere textiele evenementen. Ik vraag me af hoe het gaat met velen van hen. Is het nog goed met hun gezondheid? Lukt het met de boodschappen? Maken ze zich zorgen, voelen ze zich eenzaam of maken ze er het beste van?

Gratis patroon de ‘Villagequilt’

Gelukkig zie ik ook dat veel quilters zich nu beslist niet vervelen! Heerlijk om juist nu deze hobby te hebben. Nu we naar binnen keren lijkt er de rust te komen om eindelijk al die UFO”s en goede voornemens op te pakken. Zelf heb ik ook een lijstje gemaakt, met allerlei dingen voor de winkel, maar ook onafgemaakt werk van quiltlessen en -workshops die ik ooit heb gevolgd. En omdat je smaak verandert ga ik zeker ook weer wat aan de Regenboogboom voor hun droomdekentjes doorgeven, want beweging is goed in alle opzichten!
Leuk dat het Quiltersgilde deze ruimte aanbiedt voor een bericht in Coronatijden. “Blijf gezond en blijf blij, dat is nu de uitdaging” mailde iemand me en daar sluit ik me bij aan. Voor ieder de beste wensen!
Ineke Schotanus
tel 035 – 6223448
mobiel 06 51687359
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.