Op weg naar het textielfestival en het quiltfestival

De laatste weken stonden bij mij helemaal in het teken van het Textielfestival 2020 in Leiden. De wedstrijd en de voorbereidingen voor het festival van de textielgroepen Zoo-Tex en teQStiel waar ik lid van ben. Het Quiltfestival staat even in de wacht.

ZOO-TEX OP BEZOEK IN LEIDEN

Ter voorbereiding op onze presentatie hebben wij het seizoen opgestart met een dagje Leiden. Wij begonnen in het Volkenkundig Museum met een super interessante rondleiding. Hieruit moet  de inspiratie komen voor onze expositie in de Stadsgehoorzaal.Na een heerlijke lunch hebben wij onze expositie plek bezocht in de tuin van de Hortus en lekker lopen brainstormen over hoe wij deze prachtige locatie gaan uitbuiten. De hersens van de Zoo-Tex leden kraken de komende weken, in november moet er een besluit worden genomen over de ontwerpen.

TEQSTIEL DENKT (TE) GROOT

Toen wij in de 2018 een bezoek brachten aan de Pieterskerk waren wij onder de indruk van de enorme ruimte. Met die ruimte zijn wij aan de slag gegaan en hebben ons plan ingediend voor een oppervlakte van 6 x 12 meter. Oeps, dat is volgens de organisatie iets te veel van het goede, ook anderen willen een plekje. Dus zijn vorige week zaterdag onze creatieve hersens aan de slag gegaan en wij hebben nu een geweldig alternatief plan gemaakt en geoefend met de opstelling.

Made with Repix (http://repix.it)

Op de foto zijn wij bezig met de proef opstelling, maar ik heb de foto bewerkt, tenslotte moet het nog een beetje geheim blijven waar wij mee bezig zijn. Tot slot hebben wij de dag afgesloten met het maken van een nieuwe groepsfoto. Dat is een uitdaging hoor, hoe krijg je 13 vrouwen netjes op de foto.

ONDERDUIKEN IN TEXTIEL

Deze winter wordt het voor mij lekker onderduiken in textiel. Ik ga aan het werk voor het textielfestival en vooral heel veel uren werken aan mijn project voor het Quiltfestival Noord Groningen. Het project vordert en ik ben nu zwaar aan het nadenken over hoe ik het ga presenteren. Binnenkort ga ik een vakantiedag inplannen voor een reisje naar Eppenhuizen om een indruk te krijgen van de ruimte. Maar vooral moet ik niet vergeten om vleugels te maken voor het Quiltersgilde project, dat lijkt mij een leuk klusje voor onder de kerstboom.Hartelijke groet, Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *