Nog even en hij is er weer….

Quiltnieuws 144 – juni 2020Terwijl de redactie alweer volop aan het werk is voor Quiltnieuws september valt bij onze leden deze dagen Quiltnieuws nr. 144 op de mat. Daar waar we graag hadden gemeld wat er allemaal voor leuks te ontdekken zou zijn op de Algemene Tentoonstelling, staat nu een rode stip over de datum; ‘helaas uitgesteld’. Een teleurstelling voor velen, vrijwilligers, medewerkers en niet in de laatste plaats de leden die hun quilt hadden aangemeld. Niettemin hebben we een Quiltnieuws gemaakt met de nodige ‘tentoonstellingsdingetjes’. Zo is er een blok voor het goede doel dat je kan maken en opsturen en een oproep voor friemelquilts en -kussens in plaats van de workshop die we hadden gepland.

Wat is er te zien ?

We zien veel berichten en foto’s van quilts [affo’s] die gemaakt worden in deze coronatijd. Daar zouden we graag in een volgend nummer aandacht aan willen besteden. Verder kunnen we een zomers hoedje maken, zakjes voor doelbewust boodschappen doen, een collagequilt, een disappering nine-patch en veel meer. Sonja Dreissen is te gast in Het portret met prachtige quilts waar ze ‘niet moeilijk’ over doet en natuurlijk is er het tweede deel van de mysterie. Een aantal leden volgen de Facebookpagina ‘Quiltnieuws mysterie quilt’ en hebben al vooruit gewerkt. In dit nummer de opdracht en patroon voor het ‘grote’ blok en het ontstaan van een nieuw blok uit twee kleinere opdrachtjes.

Nieuw is de serie Kalenderquiltjes van Françoise Maarse. Zij is een oud redactiemedewerkster en was direct enthousiast toen we haar vroegen of ze een serie kalenderquiltjes voor Quiltnieuws wilde maken. Je kan direct aan de slag met de basis en de quiltjes voor juli, augustus en september. Met een maat van 24 x 24 cm een heerlijk tussendoortje.

Tentoonstellingen door het hele land werden afgelast maar gelukkig waren we nog op tijd in Leiden om daar verslag te doen van de tentoonstelling over Amerikaanse quilts. Deze is verlengd tot eind juli dus wellicht kan je er nog naar toe.

Regiodagen, quiltmidweek en -weekend gaat het door ?

Tot slot wil ik opmerken dat de oproep voor het quiltweekend en de midweek evenals de data voor de regiodagen zijn opgenomen. Voor alles geldt evenwel dat het pas doorgaat als daar vanuit de overheid toestemming voor is gegeven. Het Quiltersgilde blijft de richtlijnen van het RIVM volgen maar we duimen uiteraard dat er snel een einde komt aan ‘het nieuwe normaal’. Wat mij betreft is dat een ‘tijdelijk normaal’.

Veel leesplezier, blijf gezond en stuur ons vooral een berichtje als er weer iets moois af is.

Inge van Koningsveld

Namens Redactie Quiltnieuws

Nog niet ontvangen ? De inhoudsopgave is hier al vast te bekijken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *