Quiltnieuws 148 komt eraan

Binnenkort Quiltnieuws weer op de mat

De post krijgt het weer druk. Op duizenden adressen in het hele land én het buitenland wordt binnenkort de nieuwste Quiltnieuws weer bezorgd. Over de grens is het wat langer wachten, dat kunnen we helaas niet veranderen. We hebben met de redactie en de hulp van enkele betrokken leden een blad gemaakt waarin voor elk wat wils te vinden is; voor beginners en gevorderden, voor art, traditioneel en modern geïnteresseerden.

Wat vind je in Quiltnieuws 148?

Veel verschillende artikelen met maar liefst veertien verschillende patronen en technieken. De vaste rubrieken zoals het Prikbord met inzendingen van de leden. Dit keer een aantal ‘affo’s’ van de mysterie 2020, resultaten van de midweek en het quiltweekend, quilts naar aanleiding van patronen uit Quiltnieuws en een prachtig eigen ontwerp op basis van foto’s uit een natuurboek. De coverquilt van Miriam Leferink is ook al geïnspireerd op de natuur en een passend gedicht in deze tijd van het jaar: ‘Mijn bloementuin’.

De rubriek ‘Nieuwe boeken’ ontbreekt natuurlijk niet. Er zijn weer tien nieuwe boeken aangeschaft die leden gratis kunnen lenen uit de bibliotheek. De boeken ‘Beyond the Tee’ en ‘Creating Art Quilts with panels’ hebben we uitgelicht.

Nog veel meer

In Het portret lees je over een bijzonder mens die pas na zijn pensioen de draad oppakte om te gaan quilten. Jan van Roest ging met een zus mee naar een quilttentoonstelling en raakte geïnspireerd. Hij volgde een basiscursus en ontdekt nog steeds technieken waarin hij zich verder wil bekwamen. Onze fotograaf Harry Roelands ging bij hem op bezoek en het gesprek van man tot man, beiden geïnteresseerd in patchwork en quilten, leidde tot een artikel met mooie foto’s.

Joosje Drapers beschreef het patroon van de ‘wagenwielen’, een quilt in blauw en wit die zij maakte voor een vriendinnetje in Amerika. Ans Kouwe maakte de quilt van heel veel verschillende lapjes waarmee ze bijna niet kon stoppen. Met een formaat van maar liefst 250 x 250 cm en een gewicht van 4,5 kilo mag dit werk er wezen.

Ans Kouwe, Tempo Doeloe

Inge Schoonderwoerd keerde de lappenmand op en verwerkte dat tot een heerlijk woonaccessoire waarvan uiteraard de beschrijving en het patroon in Quiltnieuws staan. In het artikel over de Big Bang quilt kan je lezen hoe traditionele blokken op een moderne manier zijn toegepast in een quilt. Patries Willekens schreef het artikel. Ook Jannie de Breuk, Lia Meiborg en Louise Groen droegen bij aan dit nummer. Ieder verwerkte op eigen wijze haar herinneringen in textiel.

Gaan we elkaar weer ontmoeten?

We hebben goede hoop dat het najaar weer mogelijkheden biedt om samen te komen. Daarom in dit nummer de aankondiging van de midweek in oktober 2021 en het quiltweekend in 2022. Thema is ‘Achter het behang plakken’. En als het meezit kunnen we in oktober weer een tentoonstelling van miniatuurquilts bekijken. Het Quiltersgilde is dan te gast bij de Patchwork en Quiltdagen in de Broodfabriek te Rijswijk. Meedoen kan nog. Het thema is over de top en het inschrijfformulier vind je hier. Houd de website in de gaten voor alle actuele informatie en tot dan veel leesplezier met de nieuwe Quiltnieuws.

Jeanette Broer, midweek 2019

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.