Nieuwtjes over het textiel en quilt festival

Nu de live versie van het Textielfestival Leiden en het Quiltfestival Noord Groningen niet doorgaat wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de digitale editie.

Filmpje over Long en zijn kleine broertje

Voor het Textielfestival Leiden  heeft de textielgroep  Zoo-Tex  de draak Long en zijn kleine broertje gemaakt. Nu de live expositie in de Chinese tuin van de Hortus niet doorgaat heeft Long, omgedoopt naar de sage van de Draak van Gelre,  een waardig alternatief  gevonden in de Achterhoek tijdens de kunstwandelroute van de kunstkring BArt

Van het hele proces, van idee van Long, het uitwerken en maken tot het plaatsen van de de Draak van Gelre familie, maakt Zoo-Tex een film.  Tijdens het digitale festival is het filmpje te zien.

Maar niet alleen Zoo-Tex maakt een film. Ik heb gehoord dat ook andere exposanten druk bezig zijn met het filmen van hun kunst. Het belooft dus eind september (de exacte datum is nog niet bekend) een fantastisch en zeer divers festival te worden.

En Zoo-Tex is geen Zoo-Tex zonder gezelligheid. Eindelijk na een hele lange tijd elkaar weer zien dat is echt een feest.  Met koffie en koek als start en een lunch in het bos hebben wij de dag afgesloten met wijn en een lasagne maaltijd op 1,5 meter.

Vanaf 29 mei, na de officiële openingen van de kunstwandelroute, zijn de twee draken broertjes en nog veel meer kunst te bewonderen in de prachtige Achterhoekse natuur rond museumboerderij Lebbenbrugge bij Borculo.

De kunstwerken zijn tot en met 12 september te bezichtigen. De beschrijvingen van de kunstwerken staan in een routeboekje, die bij de museumboerderij en de omliggende VVV’s tegen een kleine vergoeding verkrijgbaar zijn.

Filmpje van Verhalend Landschap

De organisatie van het  Quiltfestival Noord Groningen  heeft nog maar een kleine drie weken de tijd voor de laatste werkzaamheden.  Het virtuele festivalterrein is 11, 12 en 13 juni open. 

Mijn filmpje van het kunstwerk Verhalend Landschap heb ik twee weken geleden opgestuurd. Op een paar hele kleine schoonheidsfoutjes na, die ik er echt niet uit kan krijgen, ben ik super tevreden. 

Om alvast in de stemming te komen is het heel leuk om een kijkje te nemen op de Facebookpagina van Het Quiltfestival. Elke week worden een aantal exposanten voorgesteld.

Tot zover de nieuwtjes over de digitale festivals.

Hartelijke groet,

Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.