Quiltfestival Noord-Groningen digitaal

Zoals verwacht loopt alles anders

Omdenken!

Al een jaar duurt het nu.

Wat is er veel veranderd. Ik hoef het allemaal niet te vertellen; iedereen heeft haar eigen ervaringen.

Vorig jaar dachten we, OK, dit jaar niet, dan volgend jaar wel weer.

Even doorzetten het komt vanzelf weer goed.

Vorig jaar stapte ik in het bestuur van Quiltfestival Noord-Groningen en we waren ons al snel aan het voorbereiden op de volgende versie: vooruitkijkend, alvast dingen organiseren en dan van daaruit steeds meer details regelen.

 

Tot we begin van het jaar toch echt de feiten onder ogen moesten zien. Zoals ze bij Omdenken zeggen: “Omdenken begint bij het zien van de feiten. En dat is gelijk de moeilijkste stap.”

Weer geen fysiek Quiltfestival Noord-Groningen. We waren er een beetje verdrietig van, een beetje moe en we baalden dat we weer een vreselijk bericht de wereld in moesten sturen.

Tot we bedachten dat we ook virtueel zouden kunnen gaan.

Alle vragen kwamen voorbij: “Maar hoe moet dat dan? Wij zijn geen van allen technisch! Willen de exposanten dat wel?” Bedenk het maar. Na het vragenvuur kwamen de ideeën. Wat kun je allemaal virtueel doen?

Nou, daar kwamen onze ideeën. We werden er allemaal blij en energiek van. Passend bij de volgende spreuk van Omdenken: “Een pessimist ziet een probleem in elke kans. Een optimist ziet een kans in elk probleem!”

Vanaf toen, begin februari, vergaderen we elke zondag een goed uur. Via Zoom, natuurlijk!

We zijn begonnen met de basis: wat moet eerst? Wat is prioriteit?

 “Wil je snel gaan, ga alleen. Wil je ver komen, ga samen.”

Ondertussen is het half maart.

De exposanten doen mee: van startende kunstenaars tot gerenommeerde namen uit binnen- en buitenland. We hebben kunstenaars die workshops geven, online, gratis of betaald. Er zijn winkeliers die met een klik op de link mooie aanbiedingen voor jullie hebben! We hebben filmpjes, interviews, een live opening, live presentaties, en een prachtige weergave van het Noord-Groningse landschap.

Een technisch team gaat ervoor zorgen dat al onze wensen uitgevoerd worden: alles wat wij bedacht hebben kan en zelfs nog meer dan dat, geweldig!

En…. We hebben een wedstrijd! Voor de wedstrijd kun je meer info krijgen op deze link: Wedstrijd (quiltfestival.nl)

We nodigen jullie allemaal van harte uit om een quilt in te sturen. De quilts zullen gejureerd worden door een deskundige jury! Ook kinderen nodigen we uit om mee te doen: de leeftijdscategorieën zijn te vinden op de website.

Wat mij nou persoonlijk echt heel blij maakt is dat we hier allemaal een enorme boost van krijgen. Elke week worden er dingen geregeld; elke week komen er nieuwe actiepunten die een week later allemaal geregeld zijn. We verdelen de taken en zien ontzettend uit naar het moment dat alle puzzelstukjes op hun plaats gaan vallen… Of moet ik spreken van quiltstukjes???

Op 11, 12 en 13 juni 2021 dus…

Op de website  Quiltfestival Noord Groningen  en Facebook  Het Quiltfestival | Facebook  houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Hilda Wessels

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *