Update Textielfestival 2021

STUDIO TEXTIELFESTIVAL 2021

Na een bijzonder jaar, waarin er bijna niets mogelijk was, hopen we in 2021 dan toch alsnog aan het Textielfestival in Leiden te kunnen beginnen. Dit keer in hybride vorm. Deels in de straten van Leiden (musea, winkels, galeries) deels vanuit een studio. Dat maakt het mogelijk voor iedereen om iets van het festival te zien. Door te komen of door te kijken via het scherm.

Online programma

Alle bij STIDOC aangesloten verenigingen hebben een studio redactie gevormd. Gezamenlijk met het kernteam van het Textielfestival zijn ze nu bezig een dag(en)vullend programma te maken. Interviews met textielkunstenaars, vakvrouwen en erfgoedexperts aan tafel. Maar ook demonstraties van technieken en materialen. Afgewisseld met videomateriaal. Ook de verenigingen presenteren zich.

Ben of ken jij iemand met goede videovaardigheden, meldt je dan snel aan!

Mail: roseanne.dehaan@quiltersgilde.nl We kunnen je heel goed gebruiken op dit moment voor het maken van een aantal videoportretten. Deze zullen worden getoond afwisselend met live uitzendingen vanuit Leiden.

In de stad

De Textielroute door de stad zal moeten voldoen aan alle dan geldende corona maatregelen. Dat wordt natuurlijk nog best een uitdaging en we zullen pas op het allerlaatste moment weten wat wel en wat niet door kan gaan. Dat geldt ook voor de dagworkshops en de museum locaties. Hou daarom de site van het Textielfestival goed in de gaten voor de meest actuele informatie.

PS. De komende weken worden de contouren van het Textielfestival steeds duidelijker, via dit blog (o.a.) houden we je op de hoogte!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *