Murder Mystery Quilt Along 2021

Elke maand een dubbele verrassing!

 

De reden dat ik ongeveer een jaar geleden aan mijn eerste Quilt Along begon was om verschillende technieken te leren. Quilten leek me altijd al leuk, maar waar begin je dan? Bij een Quilt Along dus. Dat was dan ook mijn eerste quilt. Elke maand een mystery rij met verschillende technieken met een zeer heldere uitleg. Ik vond het zo leuk dat ik al snel klaar was met mijn rij van de maand, en ben op zoek gegaan naar andere Quilt Alongs, maar vond er toen geen zo leuk als de Sugaridoo BerninaQAL, dus heb ik er maar twee gemaakt.

 

SugaridooBernina QAL

 

Nieuwe spannende Quilt Along

Inmiddels barst ik van de ideeën. Nu ik een startpunt had, wist ik verschillende termen en dat wat ik niet weet kan ik verder onderzoeken via video’s en vragen aan quiltaddicts op Facebook. Ik heb patronen en stoffen klaarliggen, klaar voor de start van minstens 3 quilts. En toch heb ik me weer ingeschreven bij een Quilt Along – een betaalde deze keer zelfs. De belofte om weer meer nieuwe technieken te leren en…. de spanning van de mystery haalden me over.

Wist ik van de vorige QAL dat het rijen met moderne geometrische figuren werden, van deze Murder Mystery Quilt wist ik helemaal niets. Alleen de quilts van vorige jaren, maar elk jaar zag er toch wel weer heel anders uit in stijl…. Dus toch wel heel erg spannend! Toen ik me inschreef waren alleen nog maar de kleuren van de stoffen bekend en het thema: ‘murder on the high seas’. Want het leuke van deze QAL is dat er niet alleen een blok van de maand is, maar ook een hoofdstuk van een verhaal.

Maar het aller spannendste is nog dat het de bedoeling is dat we gaan uitzoeken wie de moord gepleegd heeft. Aanwijzingen zitten ook in de quilt verstopt en elke maand krijg je een extra aanwijzing gemaild wanneer je je blok op tijd af hebt. Dat stimuleert! Inmiddels zijn we in de tweede maand en zijn de aanmeldingen gesloten, maar lees mee, misschien sluit je je volgend jaar aan? Toen ik deze QAL eerder meldde, sloten zich nog een paar Nederlanders aan, en we hebben samen een NL Facebook groep. Doe je toevallig ook deze QAL, sluit je dan vooral daarbij aan!

Het verhaal

De eerste hoofdstukken geven een introductie van de omgeving (Caribbean) en de personages. Het gaat om een studente die voor haar studie een archeologisch project doet met onderzoek naar een gezonken piraten(!) schip. Of de moord ten tijde van het schip gebeurd is, of dat we een moord gaan onderzoeken in het ‘heden’ dat weten we nog niet. Wie weet komt dat volgende maand?

 

 

Januari

Het blok van januari is een driemaster schip, een piratenschip. Veel mensen hebben een van de zeilen vervangen door een grote piratenvlag. Het was voor mij een kennismaking met HST (half square triangles) en hoe lastig het is om die netjes op elkaar te laten aansluiten. Ik had ‘m aan de muur hangen en vroeg me af waarom die witte en gouden kade voor dat schip liggen, totdat het me ineens op het idee bracht van de ivoren en gouden kust. Zou het schip van de Goudkust naar de Ivoorkust varen of vice versa en toen zijn gezonken?

Er zijn 4 besloten Facebookgroepen van elk een ‘crew’, we strijden behalve voor onszelf ook voor de winnaar uit één van de 4 groepen. In mijn groep – Nassau Crew – ontstond er een hele discussie welke kant het schip op aan het varen is…

Februari

Het blok van februari bestaat uit HST’s van 1,5 inch, die een golvende storm voorstellen met schuim op de toppen van de golven. Dat zal vast de storm zijn waardoor het schip is gezonken. Vanwege het witte blok (ivoor) in de hoek, ligt dit blok links van het schip (denk ik), en vaart het schip voor mij naar de Ivoorkust, maar komt het een storm tegen….

Stofkeuze

Spannend wanneer je stoffen uitzoekt op basis van effen kleurvlakken. Voor elk blok is het dus weer een verrassing hoe de stoffen zullen uitvallen. Veel mensen gaan wanhopig op zoek naar andere stoffen, want de aqua achtergrond hadden zij bedacht als water, en in januari was het de lucht… Je wilt geen goudvissen in je lucht hebben zweven… Ik heb besloten dat ik me ga houden bij de keuzes die ik gemaakt heb. Ik ga wel zien hoe het eruit komt. Tot nog toe bevalt het wel. Mijn schip kan zich in ieder geval goed verdedigen, want het heeft kanonsgaten – haha die strijd heb ik alvast gewonnen!

Cindy Vissering

 

Cindy reageerde enthousiast op een blogbericht over uitdagingen eerder dit jaar. We hebben haar benaderd met de vraag of ze af en toe een verhaal wil schrijven over deze Murder Mystery Quilt. Heb jij ook een leuk verhaal te vertellen? Stuur een mail naar redactie@quiltersgilde.nl

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.