Lockdownquilt deel 5

De blokken worden een quilt

 

We hebben nog niet zoveel reacties van deelnemers, maar hier en daar hoor en zien we wel wat voorbij komen. De een heeft van elk deel het complete blok gemaakt, de ander de blokken, maar dan zonder de randen.

Deel 5 gaat over het samenstellen van je quilt. Mocht je de vier blokken gemaakt hebben zonder rand dan kan je kiezen uit een van de randblokken die gegeven zijn in de eerste vier delen en die tussen je blokken zetten; bijvoorbeeld sashings van flying geese. En dan om de buitenrand log-cabin. Maar gewoon effen sashings tussen de blokken kan ook als rustige optie. Leef je erop uit, alles is mogelijk! Wij zijn benieuwd naar jullie creaties!

Quilten van de lockdownquilt

Het patroon leent zich bij uitstek om Quilt as you go te quilten. Dat kan op meerdere manieren. In Quiltnieuws 142 staat een duidelijke uitleg met foto’s. Daarnaast is op YouTube ook een aantal filmpjes te vinden die je kan bekijken. Theresa Down Under is wat dat betreft favoriet. Zij geeft je drie manieren om je lockdownquilt Quilt-as-you-go af te maken. Lees hierover meer op de pagina van deel 5 op het ledengedeelte van onze website.

Jouw lockdownquilt

We zijn natuurlijk benieuwd naar war onze leden ervan gemaakt hebben. Heb jij meegedaan? Laat het ons dan weten door een foto van je ‘affo’ te mailen naar redactie@quiltersgilde.nl of te posten via de social media (#Quiltersgilde #lockdownquilt). En met nog drie weken lockdown in het vooruitzicht horen we ook graag of je ideeën voor ons hebt voor een volgend project.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *