De Half en Half uitdaging en nog wat

Uitdagingen zijn een heerlijk tijdverdrijf

Nu we verplicht veel thuis zitten zijn we vaker op zoek naar uitdagingen. Het verwerken van blokken die je tijdens je opruim-rondje in de kast hebt gevonden, stoffen die (met dat kleine beetje sneeuw van laatst) geverfd zijn en wachten op een mooi project, om maar iets te noemen. Via het internet komen er tal van uitdagingen langs. Sommige zijn erg bewerkelijk, andere zijn kleinere projecten. Hieronder lees je over 3 verschillende uitdagingen.

Hierbij een oproep aan iedereen: als je iets leuks tegenkomt, deel het met ons!  roseanne.dehaan@quiltersgilde.nl

Afwerking half en half

Veel enthousiaste leden zijn bezig aan hun helft van de half en half uitdaging. Sommigen zijn zelfs al klaar en stellen terecht de vraag: wat nu? Hoe zit het met de afwerking? Welnu dat is heel eenvoudig. De quiltjes mag je naar eigen inzicht afwerken met een zigzagsteek of een bies naar achteren. Als beide quiltjes naast elkaar hangen is het leuk als de afbeelding doorloopt dus zonder zichtbare bies. Maar aan de achterzijde moet wel een tunneltje komen, zodat we de quiltjes t.z.t. kunnen ophangen. Een smalle tunnel van 6 cm volstaat en natuurlijk maak je ook een leuk label om achterop te naaien. Wanneer we de quiltjes samen met de inspiratiefoto gaan tonen weten we nu nog niet, omdat er nu nog geen plannen gemaakt kunnen worden voor een tentoonstelling. Zodra dat echter mogelijk is zullen we iedereen daarover informeren. (voor deze uitdaging is aanmelden niet meer mogelijk)

Voor degenen die nog inspiratie nodig hebben of er misschien met een vriendin aan wil beginnen een paar foto’s van de oorspronkelijke uitdaging tussen Duitse en Engelse quilters.

 

Lockdownquilt

De afgelopen weken hebben we op het ledengedeelte 4 patronen van kleine quiltjes aangeboden rond het thema ‘Thuis’. Zeer toepasselijk in een tijd dat alles zich in en om huis afspeelt. Lees hier het bericht over deze uitdaging. De patronen blijven nog wel een tijdje beschikbaar, maar voor de zekerheid kun je ook de PDF’s alvast uitprinten.

En we zijn nog steeds benieuwd naar jullie versies van de 4 blokken! Stuur een foto naar : redactie@quiltersgilde.nl

 

Nog een uitdaging

Opeens kwamen er zulke leuke blokken voorbij en ik ben gaan zoeken waar die vandaan kwamen. Het blijkt de uitdaging te zijn van  het National Quilt Museum in Paducah, Amerika. De ‘National Quilt Museum Block of the Month Club’ heeft vanaf nu elke maand een nieuw blok waarvan een patroon op Facebook geplaatst wordt.

Link naar de Facebookgroep

Hier staan al heel veel mooie blokken van quilters van over de hele wereld. Er doen ook al een aantal Nederlandse quilters mee. Hieronder mijn blok voor de maand januari.

 

Happy quilting en blijf gezond!!

Rose-Anne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *