Joke Hardenbol een ‘artquilter in quarantaine’

Coronatijd

Eerlijk gezegd is er voor mij niet zo heel veel verschil. Ik werkte al thuis en mijn man is met pensioen, dus die was ook al thuis. Boodschappen deden we al een keer per week.

Dus veel meer vrije tijd krijgen we nu niet.

Wel vervallen mijn workshops en de viltworkshops die ik zelf volgde.

 

Ook kwam er ruimte doordat het Textielfestival werd afgeblazen. Daarvoor moest ik eigenlijk drie werkstukken maken. Een voor de masterclass Sieboldhuis die ik volgde en eigenlijk ook twee voor beide locaties waar Steekplus zou exposeren. Plus nog een aantal inlegzooltjes bewerken om de weg aan te geven naar de Chinese tuin in de Hortus waar Steekplus zou hangen.

Het werk van de Masterclass was bijna af toen de boodschap kwam, maar aan beide andere werkstukken moest ik nog beginnen, dus dat heeft geen haast meer. Dat betekent dat ik gewoon lekker door kan gaan met borduren.

 borduurwerk

 

Ik probeer voor mijn cursisten van de ‘Art journal op textiel’ workshop huiswerk te verzinnen zodat ze thuis verder kunnen gaan, maar dat is nog niet makkelijk , want de cursussen die ik geef zijn vaak om te leren werken met een bepaald materiaal, zoals Tyvek of wateroplosbaar vlies. En die materialen heeft niet iedereen in huis.

 

Ik post die extra “virtuele” lessen op mijn workshopblog http://creatieveworkshops.blogspot.com/

zodat iedereen die daar zin in heeft er iets mee kan en niet alleen mijn cursisten.

Tot dusver heb ik een blogpost gedaan over het maken van een transparant (maar het afmaken daarvan moet wachten tot ze weer bij mij kunnen komen, want een heat tool heeft ook niet iedereen) en een les over stempels maken..

 

transparant

transparant

stempel met gemaakte pagina

stempel met gemaakte pagina

 

stempels van waardeloos materiaal

stempels van waardeloos materiaal

 

Van mijn Viltdocente (Brigitte Eertink) krijgen we ook huiswerk in de vorm van filmpjes. En zo zie ik meer mensen voorbijkomen op Facebook.

 

Steekplus

Bij Steekplus heeft Hélène Derkx bedacht om als we niet echt kunnen exposeren, dan maar een online expositie te organiseren. Op de blog van Steekplus zal die te zien zijn. Elke twee weken met een ander thema.

 

Maar ik denk dat creatieve mensen geen last zullen hebben van verveling.

Ik in ieder geval niet. Ik heb nog heel veel borduurgaren in huis. Als het zonnetje schijnt ga ik lekker buiten zitten, kan ik toch nog een praatje maken met voorbijgangers.

Blijf gezond allemaal en probeer ook te genieten van de rust en alle positieve acties die worden gedaan.
Joke Hardenbol

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *