Een Corneille book en een book met 30 minuten collages

Allereerst de allerbeste wensen voor 2021. Ik wens iedereen een mooi 2021. Waarin Corona weer een biertje is, Donald alleen maar een eend, een Dissel alleen maar iets voor een caravan, de Jonge gewoon weer kaas, Positief weer positief, Isolatie alleen maar iets wat je tussen je spouwmuur stopt, Wattenstaafjes alleen nog in je oren, Mondkapjes alleen nog voor bij het zagen.

Kortom, gewoon weer 365 normale dagen.

 

Bovenstaande heb ik eerlijk gepikt, maar het is daarom niet minder gemeend.

 

Op les

Bij ons in Dordrecht hebben we een ukelele orkest en toen ik dat hoorde spelen na mijn ziekte werd ik daar zo vrolijk van dat ik op ukelele-les ben gegaan.

Ik zit nu een jaar op les en dat valt niet mee; ik had nooit iets met muziek. Ook heb ik geen muzikaal gehoor; ik hoor amper of een toon hoger of lager is, dus dat maakt het allemaal niet makkelijker.

Maar ik zit sinds vorig jaar ook op viltles en mijn viltjuf Brigitte Eertink speelt ook ukelele en die had voor haar ukelele een prachtige tas gevilt. Dat wilde ik ook.
Het is een hele klus en ik ben nog lang niet klaar, maar ik wilde jullie toch even laten zien hoe ver ik ben.

Het kleine tasje bovenop is bedoeld om mijn plectrum en het stemapparaatje in op te bergen. En de lange stroken zijn dus de zijkanten van de tas. De blauwe en de groene strook met roze stippen worden aan elkaar genaaid en In de groene komt straks een rits.

Bij de volgende blogpost zal hij hopelijk in elkaar zitten.

Book met 30 minuten collages

Buiten dat maak ik nog steeds geen “echte” werkstukken. De inspiratie ontbreekt nog steeds. Van een aantal van de half uur collages ben ik een boek aan het maken. Aan de pagina’s zitten 3 dunne bandjes en die bandjes knoop ik om een wilgenteen. Door alle wilgentenen weef ik repen stof zodat ze aan elkaar zitten als een boekrug. Op de einden van de wildentenen kralen om te zorgen dat de stof niet ‘wegloopt’ van de wilgentenen.Corneille book

Daarnaast moest ik  ook nog een boekje maken voor de Artbooksisterblog  (zie https://artbooksisters.blogspot.com/). Elk kwartaal bedenkt een van ons een thema voor een boek en dit kwartaal was het Cobra. Het heeft een poosje geduurd voor ik inspiratie had, maar op het nippertje is het gelukt. Een explosieboek heet deze vorm. Ik had gekozen om alleen naar Corneille te kijken omdat dat mijn favoriete cobra kunstenaar is. Geïnspireerd op zijn vogels en poezen heb ik de afbeeldingen in het boekje gemaakt.

 

Ander werk

Mijn werk voor de expositie in de Koperen Knop is nog niet echt gevorderd. Ik heb een paar frames gemaakt, maar de inhoud wil nog niet echt lukken.

 

En verder, ik ben maar eens gaan spitten in mijn heeeel erg grote voorraad ufo’s. Van de meeste dingen weet ik zelfs niet meer wat de bedoeling was. Maar onderstaande portretjes van mijn dochters zijn afgemaakt.

De basis zijn 2 schilderdoekjes die ik met scharnieren aan elkaar heb gemaakt. Op de kant van het doek heb ik uitgeponste figuurtjes geplakt en daaroverheen met metalicverf geverfd. Tegen de achterkant heb ik een stuk verstevigde stof bevestigd dat ik op allerlei manieren had bewerkt. En gaten erin gemaakt op de plekken waar de foto’s moesten komen. De middelste foto zit tegen de achterkant van het doek geplakt en is dus verdiept.

 

Verder vond ik nog een paar dingen in de ufo bak waar ik misschien wel iets mee kan. Of niet en dan gooi ik het maar gewoon weg. Mochten jullie ideeën hierover hebben hoor ik het graag.

Hieronder de foto’s: een artdoll, een vilten lap en 3 vilten gevels.

 

Joke Hardenbol 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *