Animo voor Meet & Greet

Meet & Greet

Een van de jaarlijkse activiteiten van het Quiltersgilde is de Meet & Greet. Een voor elke stroming: Art, Modern en Traditioneel. Een activiteit waar naar uitgekeken wordt en die, zodra de inschrijving is geopend, razendsnel is volgeboekt.

Echter, dat is dit jaar anders. In de Art nieuwsbrief van 20 mei heb je hierover wellicht ook al gelezen. De Art commissie had als Meet & Greet een tentoonstelling met een workshop georganiseerd en deze Meet & Greet was, in tegenstelling tot andere jaren, niet volgeboekt. De Doe-dag van Modern, zoals de Meet & Greet van Modern nu genoemd wordt, had aanvankelijk ook te weinig belangstelling en is inmiddels verplaatst naar 28 september.

Meet & Greet Traditioneel 2024

 

 

De Meet & Greet Traditioneel 2024 zou plaatsvinden op maandag 27 mei in Nijkerk, centraal gelegen in Nederland. Het programma zou een dagdeel bevatten met een doe-activiteit en een dagdeel met een enthousiaste lezing van Laura Strating-Janssens over het leven van de Amish. Tijdens deze lezing zou Laura een Show en Tell houden, waarbij zij enkele Amish quilts en quilts van haarzelf zou tonen waarbij zij een toelichting zou geven over de gebruikte technieken.

De verbazing was groot toen bleek dat er gewoonweg te weinig aanmeldingen zijn om het evenement door te laten gaan op 27 mei. Vooralsnog doen we een nieuwe poging later in het jaar.

Hoe anders was het in 2023  met de Meet & Greet Traditioneel

 

 

In 2023 was de Meet & Greet Traditioneel op 13 maart in De Schakel in Nijkerk. Lesgeefster was Jacqueline Wouters met een workshop “Passe Partout”, waarin een plaatjes stof in een ovaal of cirkel op een ondergrond van Batist werd gemaakt. Dit werkje kon je thuis inlijsten of verder afmaken als boekomslag. Deze workshop was een goed doordachte en gestructureerde techniek om thuis verder mee aan de slag te gaan.

Als winkel was de Quiltkelder Putten van Riek van Beek aanwezig.

De lezing werd verzorgd door Anna Jantina met eigen werk dat volledig met de hand wordt gemaakt. Deze Meet & Greet was bij wijze van spreken al volgeboekt voordat je je kon inschrijven

Waar ligt het aan??

De grote vraag die nu bij ons leeft: waar ligt het aan? Is het programma niet interessant? Locatie niet goed gekozen? De maand mei voor velen niet handig door vakanties? Is het meer van hetzelfde?

Is dit een teken van jullie, de leden, om het anders te doen? Wij willen het heel graag weten. Aarzel dan ook niet en vertel ons wat jullie wensen zijn, zowel op het gebied van art, traditioneel als modern quilten, door te mailen aan conny.dienske@quiltersgilde.nl

De reacties verzamel ik en stuur ik door naar de desbetreffende commissie.

Conny Dienske

9 antwoorden
 1. Henny Bosman zegt:

  In maart 2024 hebben wij op de regiodag al een lezing over het leven van de Amish gehad. Misschien is de animo hierdoor minder.

  Beantwoorden
 2. Margreet Groeneveld zegt:

  Deze meet en greet is mij ontgaan, echter heb ik ook al een keer de lezing van Laura op een regio dag gehoord.
  Vorig jaren veel activiteiten, misschien dat men het nu even rustiger doet.
  En mei is inderdaad een geliefde vakantiemaand

  Beantwoorden
 3. Anneke Muys zegt:

  Door een recente verhuizing terug naar Nederland moet ik mijn weg nog beter zien te vinden. Ik ben echter in de toekomst zeker geïnteresseerd.

  Beantwoorden
 4. Joke hesseling zegt:

  De reden dat ik mij niet heb opgegeven is de dag het verkeer is dan zo druk dat ik erg vroeg van huis moet wil ik op tijd zijn dus liever indien mogelijk op een zaterdag

  Beantwoorden
 5. C. Struik zegt:

  De dag is mij ook ontgaan. Daarnaast weet ik even niet meer of de M&G altijd op een maandag is. De maandag is voor mij een werkdag, waardoor het sowieso voor mij lastig wordt.

  Beantwoorden
 6. Sandra Robben zegt:

  Voor mij is mei een verschrikkelijk drukke maand juist met alle vakanties (kinderen). Vroege voorjaar en herfst zijn betere momenten in het jaar. Interesse in het onderwerp heb ik zeker wel.

  Beantwoorden
 7. Anda Strikwerda zegt:

  Ik heb gelet op Meet & Greet, maar deze is mij blijkbaar toch ontgaan. In 2023 was deze voor Art op 4 maart. Ik ben toen o.a bij Eke Krug geweest. Maart is op zich een prima tijd

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *