Flexibili-tijd

Flexibele klok

Flexibili-tijd

Wat hebben we heerlijk weer gehad de laatste 2 weken! En komend weekend ziet het er weer fantastisch uit. Niet typisch het soort weer dat je noodzakelijkerwijs associeert met veel productie draaien op quiltgebied. Zeker niet de temperaturen waar je met een grote quilt op schoot gaat zitten doorquilten of uitgebreid uren achter de naaimachine doorbrengt om te chainpiecen. Toch zie ik net zo makkelijk de planning voorbij komen voor een bee aanstaande zondag met De Lachende Bijtjes. Met vooruitziende blik (want juli) gepland bij een van onze leden met een tuin (yay!!), en hoe heerlijk om dan met elkaar onder het genot van een koel drankje of de zoveelste pot thee gezellig samen met de hand onze steekjes te zetten.

 

Aan de randen gewerkt

Wanneer ik aan een blogje begin, loop ik altijd de foto’s na de ik de afgelopen periode heb gemaakt. Ik zie dit keer weinig quilt foto’s, terwijl ik voor mijn gevoel toch heel veel gedaan heb. Bijna iedere dag heb ik gewerkt aan de applicatie van wat randen in de Down the Rabbit Hole quilt (Sarah Fielke), maar ik heb geen super foto’s van affe randen die om het midden vastzitten.

3 randen in de maak

 

Under Pressure

Kortom, ik ben de afgelopen paar weken lekker bezig geweest. Heb met plezier kleurrijke lapjes bij elkaar gezocht voor de bloemen, met zorg een stofje uitgezocht voor de vleugels van m’n bijtjes en meters biastape voorbereid voor de ranken rondom de zittende konijnen.

4 fleurige bloemen

 

Waarom voelt het dan toch alsof ik erg weinig heb gedaan en bijna niets kan laten zien? Ik voel deze week een grote druk om ergens nog meer tijd te vinden om misschien nog een hoop onderdelen extra toe te kunnen voegen of nog een klein ander projectje proberen af te maken zodat ik dat kon laten zien.

Rennend konijn - Down the rabbit hole

 

Flexibili-tijd

Maar dat zat er natuurlijk helemaal niet in. Als er iets is waar ik de afgelopen maanden te weinig van had was het tijd.

Flexibele klok

En als ik het zo door m’n handen laat gaan, is de productie die ik wel heb gedraaid ook helemaal niet weinig – waar komt die druk dan vandaan? Tja, te hoge verwachtingen van mijzelf – in andere periodes voelde het alsof ik meer voor elkaar kreeg in dezelfde tijd. Maar er is niemand die over mijn schouder meekijkt en eist dat ik meer kan laten zien. Dus hoogste tijd om wat flexibeler om te gaan met mijn verwachtingen en te blijven focussen op het plezier dat ik haal uit die tijd die ik met de lapjes bezig ben.

Bijtje

 

Quilt en Geniet

Ondertussen kijk ik met veel plezier uit naar de bee van aanstaande zondag in hopelijk weer een stralend zonnetje. Daar gaan vast weer veel steekjes gezet worden. Misschien ook een handig idee weer wat meer foto’s te nemen tijdens onderhanden werk om er nog meer van te genieten.

Zomers watertje

Hebben jullie grootse plannen voor de zomervakantie? Blijf vooral lekker genieten!

 

Lieve quiltgroeten,

Marjolein den Boer


Comments

comments

X