Rianne en Baukje

Moderne en bijzondere quiltstoffen bij Nanno Creative

   

Het is nu iets meer dan twee jaar geleden dat ik, Rianne, met Nanno Creative ben gestart en sinds ruim een half jaar werkt ook mijn dochter Baukje is de winkel en webshop, inmiddels drie dagen per week. Deze samenwerking verloopt heel erg goed en we vullen elkaar op heel veel vlakken aan. Nieuwe ideeën worden samen besproken en uitgewerkt en al vanaf het begin heeft Baukje ook een stem als er bijvoorbeeld stoffen besteld moeten worden. En op dat vlak zijn we het niet altijd met elkaar eens. Dat zal het generatieverschil wel zijn…

Moderne quiltstoffen

Wie Nanno Creative zegt, zegt moderne quiltstoffen en we zijn altijd op zoek naar bijzondere stoffen, net een beetje anders dan de andere quiltwinkels, en dat mag ook best wel extreem zijn. Nou heeft iedereen natuurlijk zijn eigen smaak en het gebeurt wel vaker dat we stoffen inkopen die we zelf niet super-geweldig vinden, maar dan weten we dat er wel veel klanten zijn, die juist op dat soort stoffen wachten.

En toen kwamen er, tijdens een bezoek van een van de stoffenleveranciers, stoffen op tafel met panter-printjes en verschillende kleuren camouflage stoffen. Ik had ze al naar de zijkant geschoven toen Baukje zei: wil je die niet? Die zijn juist zo leuk! En echt super-modern, jonge mensen vinden dit soort stoffen juist leuk…

Panterprints en camouflage stoffen

En dus kwamen er panterprints en camouflage stoffen in onze collectie, maar pas nadat Baukje beloofd had, dat ze er dan ook wat mee zou gaan maken. En ze heeft woord gehouden; op een zondagmiddag hebben we lekker samen zitten naaien. En ik moet toegeven, het is echt een geweldig kussentje geworden met die twee verschillende panter-prints. Zo leuk dat we er een nieuw pakketje mee gemaakt hebben. Deze staat al in de webshop en natuurlijk had ze gelijk! Ze is niet de enige die hem leuk vindt ;), ook onze klanten hebben hem ontdekt.

kussentje moderne stof

Ik besloot om met een van de camo-stoffen aan de slag te gaan en heb als eerste een kussentje gemaakt waarbij ik nog een randje van de rode stof er tussenuit heb laten komen. Ik kan me voorstellen dat dit ook geweldig is als binding van een quilt, dat ga ik zeker ook nog proberen.

Kussen van camo-stof

En er kwamen nog allerlei nieuwe ideeën naar boven wat ik met deze stof zou willen doen, maar dan met kleinere stukjes of stroken. Lijkt me echt een leuk effect als je dit in kleine stukjes gaat snijden. Zo zie je maar dat stoffen die je in eerste instantie naar de zijkant schuift, juist je creativiteit een boost kunnen geven!

En Baukje? Die is zo enthousiast over het resultaat met de panterprint dat ze meteen aan een volgend project is begonnen.

begin nieuw project

Nieuwe collecties

Aankomende week komt er weer een stoffenleverancier met nieuwe collecties en natuurlijk is Baukje er dan ook weer bij. Ben je benieuwd wat we dan weer uitzoeken? Zorg dan dat je ons volgt op Facebook of meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je het altijd als eerste. We beloven je dat het in ieder geval modern en/of bijzonder zal zijn…

 

Happy Quilting

Rianne

Nanno Creative, www.nannocreative.com

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *