Quiltwinkels in quarantaine: Stegeman’s Textiel

Even geleden stuurden we een mail naar al onze adverteerders, ‘quiltwinkels in quarantaine’. Quiltwinkels hebben het in deze tijden van sociale onthouding moeilijk. Veel minder tot geen winkelend publiek en al de workshops en cursussen zijn afgezegd. Met deze rubriek willen we de quiltwinkels aan het woord laten. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Ze zoeken creatieve mogelijkheden om ons toch nog van lapjes en ideeën te voorzien.

Het verhaal van Alie en Mattie Stegeman

Ja, wat doe je als er veel minder mensen komen, de eerste weken zijn we dinsdags en donderdags dicht geweest. Anders zaten we toch maar de hele dag te wachten op die ene klant. Nu konden we zomaar een dag in de tuin aan het werk en dat was met het mooie weer echt geen straf.

quilt 75 jaar bevrijding

Er was voor Koningsdag en Bevrijdingsdag een heel spektakel bedacht in Rouveen en we waren al bezig met een bevrijdingsquilt, maar toen ging het hele feest niet door. We hebben toch de etalages mooi gemaakt als kleine pop-up musea met veel foto’s , een echte ereboog met rood-wit-blauwe bloemen van crêpepapier, oude spullen uit de oorlog en van de bevrijding (met dank aan het archief van pa Stegeman) en de quilt uiteraard. Hier zijn we heel wat uren zoet mee geweest.

etalage met bevrijding quilt

Ondertussen werkten we wel gewoon door op de andere dagen. Gelukkig meer bestellingen via de webwinkel, de mail en de telefoon ( waarvoor hartelijk dank). Het was wel fijn dat de postkantoren gewoon open bleven.

En er blijven natuurlijk ook mooie nieuwe stoffen binnenkomen. Die waren allemaal al voor de uitbraak besteld en het is altijd leuk  als er weer iets aparts bij zit.

Er zijn heel veel mensen bezig met quilts die al tijden lagen te wachten om  in elkaar gezet te worden of blokken waarvan er dan eens 2 of 3 gemaakt zijn. Iedereen die quilt heeft van dat onvoltooide spul van een workshop of i.d.

En niet te vergeten de mondkapjes. Daar zijn quiltstoffen ook heel geschikt voor en we hebben heel veel grappige prints. Als je in de bouw zit of in een garage werkt wil je natuurlijk geen bloemenmondkapje, dat kan wel stoerder.

Het is allemaal een beetje saai, wij hebben dan de winkel nog en dan spreek je elke dag wel mensen  ( nu wel weer), maar er zijn geen feestjes, geen verjaardagen, geen cursussen en ga zo maar door. Je beleeft niks, maar andere mensen  beleven ook niks, kijk maar naar de krant, zo,n dun flutblaadje, er gebeurt ook niks behalve de corona.

Maar als je in deze tijden een hobby hebt dan ben je echt gelukkig want dan kun je jezelf vermaken en iets moois bedenken en maken.

 

Blijf gezond en creatief.

 

Alie Stegeman Mattie Stegeman

 

Alie en Mattie Stegeman

Stegeman’s Textiel Rouveen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *