Een dag ‘buiten de lijnen’

Zaterdag 20 oktober 2018 , eindelijk is het zover; de eerste bijeenkomst in het kader van art quilten georganiseerd door het Quiltersgilde.

50 deelnemers en een wachtlijst, allemaal dol op art én experimenteren en daarvoor biedt het programma deze dag voldoende ruimte.

De ochtend

We beginnen met een inleiding door Nienke Smit, die op humorvolle wijze de zaal oproept om werk in te sturen voor het Textielfestival 2020 in Leiden. Daarna neemt Ginni Fleck, directeur van de DIY School in Amsterdam het stokje over. Zij neemt ons mee naar een fantasiewereld en om daar te komen krijgen we eerst een aantal oefeningen om blokkades te leren herkennen en daar los van te komen.

Met behulp van kleuren, tekeningen, beestjes en een creatieve gereedschapskist komen we in de juiste ‘mindset’. De resultaten tonen we aan elkaar en vertellen over het proces dat dit bij ons los maakte. Woorden die daarbij vallen zijn:

Snelheid, durf, doen in plaats van denken, speelsheid, impulsiviteit, chaotisch, vragen stellen, sturend, creativiteit stimuleren, associaties, fantasie en plezier.

De middag

 

Na de lunch volgt het workshop programma; Olga Prins leert ons de soldeerbout hanteren [fushion en snijden met de soldeerbout] en bij Suze Termaat gaan we aan de slag met water oplosbaar vlies [van het platte vlak naar 3D]. De resultaten mogen er zijn.Mijn Eigen uit Eindhoven zorgt voor mixed media materialen, verf en boeken. Mijn kerstwensenlijstje is snel gemaakt. De boeken van Margaret Beal en Kim Thittichai verdienen een plaatsje in de boekenkast om heel veel inspiratie uit op te doen.

Pimp je spijkerbroek-mijn eigen

Deze succesvolle dag vraagt om een vervolg en dat zit zeker ook in de pen. De wensen van de deelnemers zijn geïnventariseerd en een team bestaande uit Liesbeth Wessels, Pieternel Hol en Suze Termaat gaat ermee aan de slag.

Zoals Nienke Smit in haar opening zei: “In de ontmoeting zit de groei”.
Als Quiltersgilde nemen we graag het voortouw om, voor onze leden, veel ontmoetingen te organiseren en faciliteren.

Inge van Koningsveld, Hoofdredacteur QuiltNieuws

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *