Muurdetail-highlight

Op zoek naar een filler

Afgelopen weken had ik een hele volle agenda en heb ik weinig kunnen quilten. Een van de redenen was een teambuilding reis met m’n werk naar Marokko. Dat was een overweldigende ervaring en bijzondere kennismaking met het land en de mensen. We zijn naar Marrakech geweest en hebben daar in de omgeving een aantal mooie dagen beleefd. Ik heb mijn ogen uitgekeken en met volle teugen genoten.

 

Geen reisverhaal maar een quiltblog…

Wat overal voor het oprapen lag waren de intrinsieke patronen in verschillende tegelwerken. Hier wat voorbeelden van wat ik tegenkwam ‘in het wild’. Mijn oog viel op het terugkerende patroon van de toren. Niet alleen in het tegelwerk, maar ook in weefsels, oa in het doek van de tenten.

Tegelwerk als lambrisering

Weefsel in tentdoeken

Een bewerkte kolom in een binnenplaats

Daar zijn die torentjes weer…

 

Ik heb nog geen tijd gehad om te duiken in de symboliek van de diverse Berber patronen, maar ik zag wel een heel mooi lijnpatroon dat heel mooi zou passen als doorlopend quiltpatroon in een rand of als achtergrond rondom applicaties of veren.

Hier ook een foto van een mozaïek en reliëfwerk boven een deuropening. Schitterende waaier met mooie patronen eromheen. Ik weet nog niet hoe ik het ooit in kan zetten, maar zie allerlei mogelijkheden om dit te verwerken in het quilten.

Dresden plate met fillers

 

Op zoek naar die mooie filler

Ik heb in mijn vorige blog verteld over een quilt die ik voor een vriendin aan het maken ben, de Piece and Love quilt (lees het bericht hier terug). Daar zit een gepatcht hart in en een groot stuk achtergrond. Die achtergrond vul ik met golvende veren, echo’s en verschillende opvullers, of ‘fillers’. De quilt wordt een cadeau en ik wil echt iets bijzonders toevoegen met het doorquilten. De veren heb ik geen moeite mee – die komen altijd heel makkelijk uit m’n naaimachine, maar met die opvullers heb ik minder ervaring. Dus ben ik die veel aan het oefenen. Als voorbeeld gebruik ik inspiratie uit dit soort filmpjes van Angela Walters: https://youtu.be/WySDgXzE5JY

 

Voor het oefenen gebruik ik een klein whiteboardje. Het is een A3 formaat waar ik makkelijk op kan tekenen en ook weer kan uitvegen om overnieuw te beginnen. En dat levert zulke plaatjes op met oefenen:

filler oefenen zoals een veer met swirlsfiller van swirl met haak

Als ik het whiteboard zonder te haperen kan vullen met de filler, weet ik dat het ook goed komt onder de naaimachine. Ik oefen nog flink door. Op dit moment merk ik dat ik de patronen op de naaimachine nog iets te klein maak en dat ik nog vaak rare witte ruimtes openlaat in randen en hoeken. Vullen met steentjes werkt mooi en ik heb ook al aardig wat in de quilt opgevuld (klik op de foto voor een grotere weergave).

Piece and Love quilt deels gevuld met filler quilting

Nadat deze af is, maak ik de quilt opnieuw – voor een andere vriendin. Misschien dat ik dan ook een manier heb gevonden om de torentjes als patroon mee te nemen als filler in de achtergrond. Ik zal het zeker laten zien.

 

Ik kijk uit naar weer wat rustigere weken en weekenden zodat ik lekker verder kan naaien. Allemaal weer veel quiltplezier!

 

Lieve quiltgroeten,

Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *