Een bonte boel!

Het is druk in huize Marjolein. Mijn dagelijkse omstandigheden zijn enorm veranderd sinds begin van dit jaar. Ten goede, gelukkig – van blije ZZP-er ben ik overgestapt naar 2 part-time banen bij eerdere klanten. Super leuk, van goede vrienden zijn er nu een soort van 2 families bij gekomen. Als een neveneffect zijn mijn dagen nu weer volgens een strak stramien gevuld, in plaats van vrij wevend door de week. En dat betekent maar één ding: minder tijd om door de week te quilten! Is natuurlijk prima te overkomen, maar het is weer even een aanpassing.

 

De productie is derhalve flink gekelderd. Van zoevend tussen projecten heen en weer koester ik nu een project waar ik af en toe ook ’s-avonds wat steekjes aan kwijt kan. Lekker appliqueren en met de needle turn techniek dit keer. Vorige quilts heb ik voornamelijk met appliquick stokjes alle onderdelen voorbereid, maar bij deze quilt volg ik de aanwijzingen van de ontwerpster, Sarah Fielke. En die is groot fan van needle turnen.

Ik ben dus nog steeds bezig met de BOM 2017 van Sarah Fielke: Down the rabbit hole. Nu Pasen weer in zicht komt, is het een zeer toepasselijke quilt om onder handen te hebben. Want die konijnen zijn toch een partij leuk om te maken! Heerlijke wapperende oren, lieve pootjes en een guitig snoetje. Kijk maar (klik op de foto’s voor grotere weergave):

Bonte tulp met konijn

    

En weet je wat nou zo leuk is? Deze quilt maak ik uit m’n stash. Ik zit nog steeds op m’n lapjesdieet – sinds januari 2017 heb ik alleen voor deze quilt achtergrondstof en stof voor het konijnenlijf gekocht, en verder een fat eight van dupion zijde. En uit mijn stash zijn voor deze quilt allemaal bonte batik lapjes gekomen en een verzameling shot cotton van Kaffe Fassett. Deze quilt is inmiddels dus een heerlijke bonte boel aan het worden.

Bonte uitvoering van Down the Rabbit Hole

Down the Rabbit Hole – werk in uitvoering

Ja, dit is niet zo’n mooie strakke foto van de quilt, maar zo lag hij er bij tijdens onze laatste bee. Lekker schots en scheef, maar met een mooi zonnetje erop en ineens sprongen die kleuren zo naar mij toe.

Misschien is het wel omdat het voorjaar er heel langzaam aankomt met overal mooie tulpen. Misschien komt het wel door die konijnen, maar ik word intens blij van het kleurencircus dat zo langzaam bij elkaar komt. Hoe dat straks boven mijn rode bank eruit gaat zien laat ik nog maar even los. Maar Josee, ons bee-lid dat het meest met lekkere bonte kleuren werkt, heeft mij al verzekerd dat dat helemaal goed gaat komen.

Nog meer bonte projecten

En och – weet je welk quiltje ook nog steeds op me ligt te wachten om af te maken? Inmiddels zit er wel een gezellige rand omheen en hoef ik ‘m ‘alleen maar’ te dubbelen en te quilten. De Konijnenfamilie van Supergoof is al zo’n twee jaar in de maak en nog steeds geen AFFO. Zou het dan dit jaar lukken?

Bonte lapjes in applicatiequiltje

Supergoof’s Konijnenfamilie

En er zit ook zo’n schattig patroon met een mooi konijn in de nieuwe Quiltnieuws: Heer Langoor. Maar toch eerst weer wat afmaken. En voor jullie ongerust worden: er is nog een ander projectje in de maak. Weer een groepsproject met onze Lachende Bijtjes bee. Maar daar kan ik nog even niets over zeggen. Het is wel supergezellig om daar met elkaar lekker aan te naaien.

Lachende bijtjes hard aan het werk

Zo, jullie zijn weer helemaal bij. Geniet lekker van het beginnende voorjaar en ik kijk uit naar alle nieuwe projecten die her en der opgestart worden.

 

Lieve quiltgroeten,

Marjolein den Boer

Vers bosje bonte tulpen :-)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *