De Japanse Zijdewinkel

Trotste eigenaren

Sinds augustus 2020 zijn wij – Ruud & Sonja – de trotse eigenaren van De Japanse Zijdewinkel, een webwinkel in het groene hart van Frankrijk. Wij wonen sinds een een jaar in een oude watermolen aan een rivier en aan het bos en … het was op deze plek dat onze passie tot uiting kon komen. Het hergebruik van kwalitatieve -als nieuwe- met de hand gemaakte zijden stoffen. In ons geval werd dat Japanse natuurzijde.

Ruud verzorgt in de winkel de Japanse kimono’s, OBI’s en de jasjes. Ik houd mij hoofdzakelijk bezig met mijn passie voor zijde. De Japanse zijde in onze winkel is natuurlijke zijde en afkomstig van originele vintage en antieke kimono’s. Deze antieke kimono’s zijn met de hand gemaakt en bewerkt.

Japanse zijde

Japan heeft zo’n 100 verschillende soorten zijde en technieken. Er is crêpezijde, chirimen crêpe, shibori (tie-dye) zijde met licht glans en glanszijde. De coupons hebben een breedte van ongeveer 36cm. Ook zijn er halve coupons van 18cm.

De meeste zijde is stevig genoeg voor bijvoorbeeld quilten, patchwork, maisonprojecten. En alle zijde is geschikt voor het (afwerken) kledingstukken. In Tokio vinden er jaarlijks quilttentoonstellingen plaats met unieke creaties van Japanse zijde. De Japanse zijde is niet te verwarren met de dunnere gladde en bijna glibberige moderne zijde zoals de synthetische zijde of de machine bewerkte zijde. Een ander voordeel van de meeste Japanse zijde is dat het niet zoveel rafelt waardoor het beter hanteerbaar is voor prachtige projecten.

Webwinkel

We hebben 500 natuurzijden coupons in onze webwinkel op kleur staan. Eenmaal een mooie coupon gezien, dan kan een couponmaat worden gekozen, bijvoorbeeld 40x36cm. Op verzoek sturen wij vooraf aan een bestelling een foto van de gekozen collectie zodat de kleuren ook gecombineerd kunnen worden gezien. Met de code QUILTERSGILDE krijg je 10% korting!

Inmiddels hebben quilters en patchworkers met veel enthousiasme onze Japanse zijde geprobeerd en hebben ze verwerkt tot prachtige creaties. Deze creaties zijn te zien op onze website bij ‘quilt art’.

Hartelijke groet van Sonja & Ruud
www.dejapansezijdewinkel.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.